Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Εκφραστής των πιο οπισθοδρομικών, μεγαλοϊδεατικών αντιλήψεων

Τη συντήρηση του θορύβου γύρω από το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου φαίνεται πως επιζητεί η εκκλησιαστική ηγεσία. Μετά τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου από την Παναγία Σουμελά για "χαμένες πατρίδες", "βάρβαρη Ανατολή" και τους λεονταρισμούς τύπου "Μολών Λαβέ", ήρθε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, να δώσει συνέχεια, παίρνοντας αφορμή από δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Ε. Γιαννόπουλος είπε χτες ότι η περίοδος χάριτος για τον αρχιεπίσκοπο τελείωσε και πως από δω και πέρα θα υπάρξει αντίλογος μέγας. Στα λόγια αυτά, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας απάντησε, λέγοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος δε ζήτησε ποτέ περίοδο χάριτος από κανέναν, ο λόγος έχει πάντα τον αντίλογό του, αρκεί να είναι αξιόπιστος και καλόπιστος, καθώς και ότι τα λόγια και τις αντιλήψεις τα κρίνουν πάντα αυτοί που τα ακούνε.

Ορ. Κολοζώφ: Κηρύσσει το μίσος μεταξύ των λαών

Ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, δήλωσε:

"Ο κ. Χριστόδουλος συνεχίζει, δυστυχώς και με την ανοχή της κυβέρνησης, να εμφανίζεται σαν εκφραστής των πιο οπισθοδρομικών μεγαλοϊδεατικών αντιλήψεων. Ο λόγος που κηρύσσει είναι η βία, το μίσος μεταξύ των λαών. Λαούς, τους οποίους χωρίζει σε βάρβαρους και μη βάρβαρους. Είναι σαφής η προσπάθεια, που κάνει ο επικεφαλής της ελληνικής Εκκλησίας, να παίξει κάποιο ρόλο στα πολιτικά πράγματα, επιδιώκοντας να δώσει πολιτική σκέπη στα πιο εθνικιστικά και ακραία τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Νομίζουμε ότι οι θέσεις του αρχιεπισκόπου δεν μπορούν πια να έχουν την κάλυψη της κυβέρνησης και του κράτους.

Η πρόταση του ΚΚΕ για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ