Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η οικονομία...

Ο ένας θεωρεί πετυχημένη την πορεία της οικονομίας και αναγκαία τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ώστε να γίνει κατορθωτή η εισδοχή της χώρας στην τελική φάση της ΟΝΕ. Ο άλλος δεν αμφισβητεί τα προηγούμενα, αλλά θεωρεί απαραίτητη την απελευθέρωση της ελληνικής οικονομίας από τα ασφυκτικά δεσμά του κράτους και τη βαριά φορολογία, ώστε να σταθεί με αξιώσεις στο διεθνή ανταγωνισμό.

Τα προαναφερόμενα αποτελούν την ουσία των μηνυμάτων πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το λεύκωμα της 63ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Κι όπως καταλάβατε, ίσως, όταν λένε οικονομία, εννοούν την"ιδιωτική πρωτοβουλία", τις δραστηριότητες του μεγάλου, ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, πρώτα και κύρια. Και πράγματι, η πορεία των επιχειρηματικών κερδών, του χρηματιστηρίου, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και όλα τα συναφή πηγαίνουν πολύ καλά. Και θα πάνε ακόμη καλύτερα, εάν η"απελευθέρωση" της ασυδοσίας του κεφαλαίου προχωρήσει ακόμη γρηγορότερα, όπως ζητά ο αρχηγός της ΝΔ.

Αλλα πάνε κατά διαβόλου. Οπως, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, οι θέσεις και οι συνθήκες εργασίας, η συνεχιζόμενη αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και το λαό. Προφανώς, όμως, για τους Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, όλ' αυτά δε συμπεριλαμβάνονται στην έννοια της οικονομίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ