Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση στο "Σαντορίνη Εξπρές"

Οι ναυτεργάτες διεκδικούν τα δεδουλευμένα των εξπρές δρομολογίων

Αγωνιστική απάντηση στην εφοπλιστική ασυδοσία δίνουν οι ναυτεργάτες του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου "Σαντορίνη Εξπρές", πραγματοποιώντας από χτες επίσχεση εργασίας.Οι ναυτεργάτες διεκδικούν από τον εφοπλιστή Κ. Αγαπητό την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τα εξπρές δρομολόγια. Ετσι, το πλοίο παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιό του για Νάξο - Πάρο - Πειραιά.

Στο πλευρό των ναυτεργατών του πλοίου "Σαντορίνη Εξπρές", στάθηκαν από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Η μη καταβολή δεδουλευμένων στο συγκεκριμένο πλοίο δεν είναι το μοναδικό ανάλογο περιστατικό, καθώς και άλλοι εφοπλιστές παραβιάζουν κατάφωρα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπως και τα ωράρια εργασίας,βάζοντας έτσι σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Οι παραβιάσεις αυτές συμβαίνουν με την κάλυψη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των Λιμενικών Αρχών.

Τις σοβαρές αυτές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ναυτεργατών έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", οι οποίες ταυτόχρονα πραγματοποιούν καθημερινά περιοδείες στα καράβια της ακτοπλοϊας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας, προκειμένου να προχωρήσουν σε οργανωμένες κινητοποιήσεις ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ