Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ
Απεργούν ενάντια στην ασυδοσία

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην προκλητική απόφαση για διαθεσιμότητες και σε κάθε άλλο αντεργατικό σχέδιο

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργικής",στην προκλητική απόφαση της εταιρίας να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους του ελασματουργείου,με το "αστείο" επιχείρημα των "οικονομικών δυσκολιών" και ενώ εκκρεμούν σημαντικές εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο από αυτούς, όπως έχει προτείνει και το σωματείο.

Το σωματείο εργαζομένων χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή "απαράδεκτη" την απόφαση της εργοδοσίας, η οποία έχει βεβαρημένο ιστορικό στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και αφαίρεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακόμα κι όταν η επιβάρυνσή της είναι ασήμαντη οικονομικά σε σύγκριση με το μέγεθος των εργασιών της εταιρίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους αγωνιστικά, να μην επιτρέψουν την υλοποίηση της αντεργατικής απόφασης της διεύθυνσης της "Χαλυβουργικής" και να αποτρέψουν κάθε άλλο σχέδιό της ενάντια στις κατακτήσεις τους. Ηδη έχει δοθεί η κατεύθυνση να μην παίρνουν οι εργαζόμενοι τις διαθεσιμότητες που τους κοινοποιούνται από τη Δευτέρα.

Το ενδεχόμενο μιας γενικότερης προσπάθειας ανατροπής των εργασιακών σχέσεων είναι ακόμα πιο ισχυρό, μετά την ψήφιση στη Βουλή του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης, το οποίο καταργεί το 8ωρο, πλήττει την πλήρη απασχόληση και χτυπά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της "Χαλυβουργικής", η οποία "προκλητικά και χωρίς λόγο επιχειρεί να μειώσει το προσωπικό με διαθεσιμότητες ή και απολύσεις, επιδεικνύοντας ιδιαίτερα αντεργατική στάση", εκφράζει και η ΓΣΕΕ,με ανακοίνωσή της.

Η ΓΣΕΕ καλεί την επιχείρηση να μην προχωρήσει στις διαθεσιμότητες και την κυβέρνηση να παρέμβει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ σημειώνει πως "η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, επιχείρηση με τεράστια οικονομική επιφάνεια και δραστηριότητες σε πολύμορφους τομείς, μπορεί να απασχολήσει το σύνολο των εργαζομένων που έχει σήμερα. Οι προτάσεις του σωματείου δίνουν λύσεις σ' αυτή την κατεύθυνση".

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου,τονίζει: "Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την αντεργατική επίθεση που εξαπέλυσε η εργοδοσία της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ στους 360 εναπομείναντες εργαζόμενους, προχωρώντας αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητες μέρους του προσωπικού και απειλώντας με νέες απολύσεις". Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Εργασίας να παρέμβει για να μπει φραγμός στην εργοδοτική ασυδοσία και δηλώνει ότι "θα στηρίξει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων για την απόκρουση της νέας επίθεσης σε βάρος τους, από τους γνωστούς "ευεργέτες"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ