Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ... δικαιωμάτων

Τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Εντονη ανασφάλεια έχει καταλάβει τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ,εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων, της μη επικόλλησης ενσήμων, αλλά και της πίεσης που δέχονται για υποβολή παραίτησης, χάνοντας έτσι το δικαίωμά τους για αποζημίωση!

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, η επιχείρηση προκειμένου να πετύχει το σκοπό της καλεί ξεχωριστά τον κάθε εργαζόμενο και του υπόσχεται να πάρει μέρος των χρημάτων και των ενσήμων που του οφείλονται, αν παραιτηθεί, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η επιχείρηση μπορεί να πτωχεύσει και να τα χάσει όλα! Μάλιστα, για να "γλυκάνει το χάπι", υπόσχεται να τους επαναπροσλάβει όταν λύσει τα οικονομικά της προβλήματα.

Η ανησυχία των εργαζομένων εντείνεται και από τις φήμες - αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, παρότι πρόκειται για συνεταιριστική επιχείρηση με μετόχους και τους εργαζόμενους - που θέλουν ορισμένα από τα καταστήματα να έχουν ήδη πωληθεί σε Χαλκιδαίο επιχειρηματία. Ο επιχειρηματίας φέρεται και ως υποψήφιος αγοραστής για τα υπόλοιπα, με την προϋπόθεση όμως να είναι "καθαρά" από προσωπικό. Κι αυτό, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι είναι πλήρως απασχολούμενοι, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας.

Σε τρία από τα σούπερ μάρκετ στην Καλλιθέα και στο Θησείο - ένα από τα οποία κλείνει σήμερα και οι εργαζόμενοι μετατίθενται σε άλλο - περιόδευσαν χτες συνδικαλιστές από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει ο Σύλλογος απόψε το βράδυ προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στους συνδικαλιστές ότι παραμένουν απλήρωτοι δύο ή και τρεις μήνες, δεν τους έχουν κολληθεί τα ένσημα από το '97, πιέζονται να υποβάλουν παραίτηση, δουλεύουν έξι μέρες τη βδομάδα χωρίς ρεπό, δεν πληρώνονται τις υπερωρίες, καθώς και ότι κάποιοι που έφυγαν με άδεια πήραν μόνο το επίδομα και όταν επέστρεψαν τους περίμεναν με το στυλό στο χέρι για να υπογράψουν την παραίτησή τους!

Μάλιστα, η επιχείρηση έφτασε στο σημείο να ζητήσει από εργαζόμενη που βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης να παραιτηθεί. Μια εργαζόμενη που ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σύνταξη εξαιτίας της μη επικόλλησης των ενσήμων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ