Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλπάζων κυβερνητικός αυταρχισμός

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αυταρχικά μέτρα του υπουργού Δικαιοσύνης.

"Τα μέτρα που εξάγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά των εκφωνητών, αναλυτών και παρουσιαστών εκπομπών, καθώς και των προϊσταμένων τους, αποτελούν παραπέρα ένταση του καλπάζοντος κυβερνητικού αυταρχισμού. Βάλλουν ευθέως, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της συκοφαντίας και της εξύβρισης, κατά της κριτικής στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Αποσκοπούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν όσους δημοσιογράφους τολμούν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική πολιτική.

Είναι φανερό ότι με τη λήψη τέτοιων κατασταλτικών μέτρων προετοιμάζεται το έδαφος για ακόμη πιο αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο έτσι εξηγείται το νέο αντιδραστικό μέτρο που ανακοίνωσε ο Ε. Γιαννόπουλος, αφού η υπάρχουσα νομοθεσία είναι υπεραρκετή για να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη πολιτικών προσώπων, όποτε και αν αυτά θίγονται.

Ο κυβερνητικός κατήφορος δεν πρόκειται να σταματήσει. Απομένει στους εργαζόμενους να τιμωρήσουν αυτή την πολιτική με τους αγώνες τους για την ανατροπή της. Ενα πρώτο καλό μάθημα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Τα αντιδραστικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Χρειάζεται άμεση αντίδραση για να ματαιωθεί ή και να μείνει στα χαρτιά η αυτεπάγγελτη δίωξη που εξάγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ