Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρωτοφανής χαλαζόπτωση

Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν οι περιουσίες των κατοίκων του χωριού Νέα Χαραυγή Κοζάνης, από την προχτεσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή, από το στρατόπεδο Δρεπάνου μέχρι τα όρια με την Κοζάνη. Το χαλάζι - που είχε το μέγεθος "αυγού", όπως χαρακτηριστικά είπαν οι κάτοικοι - μέσα σε είκοσι λεπτά, από τις 4.30 το απόγευμα, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και κήπους.

Συγκεκριμένα, σε 100 - από τα 410 συνολικά - σπίτια του χωριού έσπασαν κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, παράθυρα και τζαμαρίες, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 20 αυτοκίνητα. Οι ζημιές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού Γιώργο Τουλουμενίδη,ξεκινούν από 200.000 δραχμές και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 1.000.000 δραχμές!

"Ηδη, συστάθηκε Επιτροπή από υπαλλήλους της Νομαρχίας, με επικεφαλής τον αντινομάρχη Αλ. Αθανασιάδη, για την καταγραφή των ζημιών", δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος του χωριού, ενώ τόνισε πως "οι καταστροφές είναι πολύ σοβαρές και απαιτούμε από την πολιτεία να μεριμνήσει και να δώσει κάποια αποζημίωση". Πάντως, το ευτύχημα ήταν ότι το χαλάζι δεν έπληξε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ περίπου 10 στρέμματα αμπελώνων είχαν προστατευτικό δίχτυ και έτσι περιορίστηκαν οι ζημιές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ