Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΥΛΩΝΑ
Αθώα περιστερά ο Γιαννόπουλος

Να εμφανιστεί ως αθώα περιστερά, όσον αφορά τις ευθύνες για τη μαζική απόδραση από τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα, επιχείρησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος.Είπε συγκεκριμένα στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, πως τη μεταφορά των κρατουμένων ανηλίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού στη στρατιωτική φυλακή του Αυλώνα συναποφάσισαν οι συνάδελφοί του υπουργοί Ε. Βενιζέλος και Ακης Τσοχατζόπουλος,ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου και ο πρόεδρος της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, οι οποίοι "ασχολήθηκαν με την ανακαίνιση, ανασυγκρότηση και ανασκευή των κτιρίων για ασφαλή φύλαξη", τον βεβαίωσαν ότι "η Φυλακή Αυλώνα είναι πανέτοιμη να δεχτεί τους κρατουμένους ανηλίκους, αφού και σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου τοποθετήθηκε για τη σήμανση συναγερμού στην παραμικρή υπόνοια ή κίνηση δραπέτευσης". Ομως, πρόσθεσε, "το σύστημα συναγερμού δε λειτούργησε" στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί "κάποιος δεν ήταν στη θέση του".

Οσον αφορά τους δραπέτες, είπε ότι "έχουν ήδη συλληφθεί 18 και εναπομένουν εισέτι 22". Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι "πρόκειται να συλληφθούν άπαντες" και να οδηγηθούν και πάλι στη φυλακή, αφού "η Αστυνομία ενεργεί κατεσπευσμένως για τη σύλληψή τους". Στο σημείο αυτό έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει άλλο ένα μέτρο, την τροποποίηση της διάταξης "περί υπόθαλψης εγκληματία". Οπως είπε, θα προβλέπει ότι "εκείνοι που υποθάλπουν εγκληματίες ομαδικής εκ των φυλακών απόδρασης θα τιμωρούνται με ειρκτή μέχρι 10 χρόνια".

Επιτέθηκε, τέλος, στον δήμαρχο Αυλώνα, Δημ. Κυριακού, επειδή αντιδρά στη λειτουργία των φυλακών στην περιοχή, τονίζοντας ότι "δεν πρόκειται το κράτος να υποκύψει σε πιέσεις και διαμαρτυρίες οιωνδήποτε". Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον δήμαρχο σαν "γνωστό αντιρρησία", που εμφανίζεται δημόσια "για προσωπικούς εκλογικούς σκοπούς με λόγια του αέρα".

  • Η "Δημοτική Κίνηση Αυλώνα", που επίσης εναντιώθηκε από την αρχή της απόφασης μεταστέγασης των Φυλακών Ανηλίκων Κορυδαλλού στις στρατιωτικές φυλακές του δήμου, πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας - ενημέρωσης αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αυλώνα (πρώην κινηματογράφος ΣΑΜΠΑΝΗ) με θέμα: "Οι αρνητικές επιπτώσεις των ποινικών φυλακών στον τόπο μας".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ