Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραμύθια στο Πήλιο

Σεμινάρια για "Να γνωριστούν οι νέοι της Ευρώπης διά μέσου Τέχνης και Πολιτισμού", οργανώνει το Ιδρυμα "Γ. Αγγελίνη - Πία Χατζηνίκου",στο Χόρτο της κοινότητας Αργαλαστής του Πηλίου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 21/8 έως 6/9 και το θέμα που θα αναλυθεί θα είναι "Το Παραμύθι στη Μουσική, το Θέατρο και το Χορό".Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η 9η Συμφωνία του Μπετόβεν θα διδαχθεί από το μαέστρο Γ. Χατζηνίκο και θα παρουσιαστεί για το κοινό στο Χόρτο (30/8) και στο Βόλο (2/9).

Τα έργα "Παραμυθόδραμα" του Ν. Σκαλκώτα και "Σεχραζάτ" του Κορσάκοφ θα διδαχτούν και θα παιχτούν στις 5 και 6/9 (Χόρτο και Βόλος).

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ακόμα συναυλίες του Αυστριακού βιολονίστα Λούκας Ντέιβιντ και το αλβανικό συγκρότημα "Βαγκούση Μίο).Επίσης, η Ελβετίδα μίμος Ιζαμπέλ Σβάιτζερ θα παρουσιάσει το έργο"Τα Νήματα της Ζωής",ο Μαξίμ Μανκόβσκι θα διδάξει κρουστά, το Θέατρο Σκιών "Γ. Χατζή" θα παρουσιάσει παραμύθια, ενώ δύο χορευτικές βραδιές θα δώσουν οι: Χάνελορ Σικ και Σβετλάνα και Βλαντιμίρ Μιχαήλοβιτς.

Τέλος, η θεατρική ομάδα "Επί Σκηνής" θα παρουσιάσει έργο του Λόρκα και η Εστία Θεάτρου "Ερινέως" το "Παραμύθι του Αδάκρυτου" από το Δωδεκάλογο του Γύφτου και το έργο "Παραμυθιών Παραμυθία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ