Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Διοικητική αναταραχή

Την ίδια στιγμή που ο Ντράγκαν Στεπάνοβιτς και οι παίχτες προσπαθούν ν' ανασυνταχθούν ενόψει της πρεμιέρας στο πρωτάθλημα, αλλά και του κρίσιμου επαναληπτικού με τη Φερεντσβάρος, το χρόνιο διοικητικό αλαλούμ δημιουργεί νέα προβλήματα. Παρά την προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν συνθήκες ηρεμίας, στην ΑΕΚ επικρατεί αναταραχή με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Προϊόντος του χρόνου πληθαίνουν οι πληροφορίες γι' αλλαγές στα υψηλά κλιμάκια και νέα δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Βέβαια, τα επίσημα χείλη σιωπούν ή προσπαθούν να σχηματίσουν καθησυχαστικές φράσεις, αλλά η έλλειψη ξεκάθαρων και σταράτων απαντήσεων ενισχύει αντί να μειώνει τις φήμες. Αλλωστε πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...

Η εμμονή της ENIC στην εξέταση κάθε θέματος υπό το επιχειρηματικό πρίσμα, η ξερή λογιστική τακτική και η ανάγκη αλλαγών λόγω ΟΥΕΦΑ έφερε τριβές. Φουντώνει η μάχη για την αποποίηση των ευθυνών για τα λάθη που λαμβάνουν χώρα το ένα μετά το άλλο και η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων. Ο Λ. Νικολάου φέρεται, βάσιμα, να 'χει υποβάλει την παραίτησή του αρκετές μέρες τώρα και οι προϊστάμενοι του αρκούνται σε διαβεβαιώσεις του στιλ "τον στηρίζουμε προς το παρόν"...

Φυσικά, σε κάθε αναμπουμπούλα παρουσιάζονται σωρηδόν μνηστήρες, που, για οικείους λόγους ο καθένας, ευαγγελίζονται σωτηρία. Ετσι τα σενάρια δίνουν και παίρνουν με φαβορί και αουτσάιντερ. Ανάληψη ευθυνών κατά παραγγελία ή με ταυτόχρονη αγορά ποσοστού μετοχών, κατά μόνας ή με συνεργάτες. Οσο για την πολυεθνική, υποδύεται την Πυθία. Η ουσία είναι πως η... ΑΕΚοφροσύνη αποτελεί προπέτασμα καπνού και η ταμπακέρα αφορά τα κέρδη που συνεπάγεται η εμπλοκή στα διοικητικά του "δικεφάλου".

Προσπάθειες εφησυχασμού των παιχτών, όπως η χτεσινή του Λ. Νικολάου, μηδαμινά αποτελέσματα συνήθως φέρνουν. Η θολούρα και οι παλινδρομήσεις επηρεάζουν και σ' αγωνιστικό επίπεδο. Οι υποχρεώσεις τρέχουν, το ίδιο και οι παρασκηνιακές κινήσεις. Περισσότερες εξελίξεις τοποθετούνται, από γνωρίζοντες, μετά τον επαναληπτικό για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με το αποτέλεσμα να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ