Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφορίστε τον Μακαριότατε!

Μακαριότατε, αφορίστε τον! Εδώ σας θέλουμε. Οχι μόνο παχιά λόγια από άμβωνος, αλλά και έργα. Ο Κλίντον αμάρτησε, καθότι η σχέση του με τη Μόνικα ήταν - το παραδέχτηκε κι ίδιος - ανάρμοστη. Πρέπει, λοιπόν, να τιμωρηθεί όπως του αξίζει.

Μην σκεφτείτε ότι είναι άλλου χριστιανικού δόγματος, διότι "όλοι παιδιά του ίδιου θεού είμαστε". Μην αναλογιστείτε ότι είναι πλανητάρχης κι όχι απλώς ένας Κοντομηνάς ή ένας Γιοβανούδας, διότι όλοι είμαστε ίσοι ενώπιον του Υψίστου. Μη σταθείτε στο γεγονός ότι η Χίλαρι καταλαβαίνει κι αποδέχεται τις αδυναμίες του ανδρός της και η Τσέλσι συγχώρεσε τον πατέρα της, διότι, έτσι κι αλλιώς, επλήγη ο θεσμός της οικογένειας. Μην πάρετε υπόψη σας καν ότι και ο αμερικάνικος λαός τον συγχωρεί, διότι πάντα οι Αμερικανοί συγχωρούν τους προέδρους τους για όλα τ' αμαρτήματά τους.

Μακαριότατε, αφορίστε τον! Τα "τσιλημπουρδίσματα" ενός Προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορούν να συγχωρεθούν, με βάση την άποψη "πλείστοι όσοι οι πειρασμοί και ουδείς αναμάρτητος", ούτε μπορούν να συγκριθούν με τα "τσιμπήματα" του Γιέλτσιν, στα οπίσθια των γραμματέων του, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, διότι η συμπεριφορά ενός χριστιανού πλανητάρχη διαφέρει από κείνη ενός πρώην κομμουνιστή κι άθεου κι αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αν δεν αφοριστεί ο Κλίντον μπορεί ν' ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και να μετατραπεί η οικουμένη σε Σόδομα και Γόμορρα. Να φτάσουμε στο σημείο να δούμε τον Κ. Σημίτη να διατηρεί ανάρμοστη σχέση - και δεν ξέρουμε αν του το συγχωρέσει ποτέ η Δάφνη - ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και ο Γκλέτσος να παρασυρθεί και ν' απατήσει τη Μαρία - Ελένη και τότε ποιος συγκρατεί τον Λυκουρέζο κι όλη τη φυλή των τσιγγάνων μαζί.

Μακαριότατε, αφορίστε τον! Για να δείξετε στην οικουμένη πως, όχι μόνο"του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει" κι ότι "ποτέ δε θα ξεχάσουμε τις λησμονημένες πατρίδες", αλλά κι ότι οι Ελληνες διακατέχονται από ελληνοχριστιανική ηθική που δε συνάδει με ανάρμοστες σεξουαλικές σχέσεις. Διότι, μπορεί μεν να μη σκανδαλιζόμαστε όταν κάποιοι Βρετανοί νεανίες επιδεικνύουν δημοσίως τα οπίσθιά τους, στήνοντάς τα στους κίονες της Κνωσού, ή όταν ο Κάλβιν Κλάιν μάς δείχνει τα κιλοτάκια των μοντέλων του στο Ηρώδειο, αλλά δε θ' ανεχτούμε ποτέ ένας πλανητάρχης ν' απατά τη σύζυγό του και να λερώνει με το σπέρμα του το φόρεμα μιας άδολης, εργαζόμενης κοπέλας. Η ανάρμοστη και παρεκκλίνουσα σεξουαλική σχέση του Κλίντον είναι που δε συμβαδίζει κι, εν πολλοίς, απειλεί τα "ιερά και όσια" της φυλής μας κι όχι τόσο η πολιτική των ΗΠΑ που οδηγεί στη διχοτόμηση του Αιγαίου και της Κύπρου και ανάβει φωτιές πολέμου στα Βαλκάνια. Αρα, το "μολών λαβέ" που απευθύνατε, γενικώς κι αορίστως, προς την "πολιτισμένη Δύση" και στη "βάρβαρη Ανατολή", πρέπει ν' απευθυνθεί προσωπικά και συγκεκριμένα προς τον Κλίντον, συνοδευόμενο, βεβαίως, από τον αφορισμό του, για να μη σκανδαλίζονται οι πιστοί και για να δείξετε πως είστε άνθρωπος της πράξης κι όχι μόνο των λόγων.

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ