Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και πάλι ο "Τρίτος Δρόμος"...

Το σύγχρονο πολιτικό περιεχόμενο του "Τρίτου Δρόμου" πρόκειται να ορίσουν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, έγραψε πρόσφατα η εφημερίδα "Γκάρντιαν" (14.8.1998). Για το σκοπό αυτό προετοιμάζουν μια διεθνή διάσκεψη στις 21.9.1998 στη Νέα Υόρκη. Παίρνοντας αφορμή από την είδηση, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι Κλίντον και Μπλερ, που έχουν αποκαταστήσει ειδικές σχέσεις μετά την άνοδο των Βρετανών Εργατικών στην εξουσία, είναι υπέρμαχοι του "Τρίτου Δρόμου", υπονοώντας έναν δρόμο ανάμεσα στο σοσιαλισμό και το φιλελευθερισμό.

Βέβαια, δεν παρουσιάζεται για πρώτη φορά η θεωρία του "Τρίτου Δρόμου", ιδιαίτερα ως ο δημοκρατικός δήθεν δρόμος μετάβασης στο σοσιαλισμό, σε αντίθεση με τα σοσιαλιστικά καθεστώτα. Ακόμη και ο δικός μας "σοσιαλιστής", ο Α. Παπανδρέου, ήταν κι αυτός κάποτε οπαδός και υπέρμαχος του "Τρίτου Δρόμου".

Φαίνεται πως τους διαφεύγει ότι έχει από καιρό αποκαλυφθεί - πολύ περισσότερο μετά τις ανατροπές στην Ανατολική Ευρώπη και το βύθισμα των λαών των πρώην σοσιαλιστικών χωρών στη φτώχεια και την εξαθλίωση - πως ο "Τρίτος Δρόμος" των απανταχού και κάθε λογής σοσιαλδημοκρατών οδηγούσε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ