Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Αλυσίδα" καταπάτησης δικαιωμάτων

Σε "αλυσίδα" καταπάτησης δικαιωμάτων έχει μετατραπεί η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι δύο μήνες, έχουν να δουν ένσημα από το '97 και σαν να μην έφτανε αυτό, εκβιάζονται να υποβάλλουν και παραίτηση, προκειμένου να απαλλαγεί η επιχείρηση από το "κόστος" της πλήρους απασχόλησης, της προϋπηρεσίας, των επιδομάτων κ. ά.

Το τελευταίο, μάλιστα, εμφανίζεται και ως προϋπόθεση που τίθεται από επιχειρηματία ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των καταστημάτων. Κι ενώ τα όσα συμβαίνουν έχουν ήδη γίνει γνωστά, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εκδηλώνουν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πουθενά το ΙΚΑ, πουθενά και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Από την άλλη, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας ειδικότερα, περιορίζονται να διαπιστώνουν τα χάλια των ελεγκτικών μηχανισμών και να κάνουν σχέδια επί σχεδίων για τη δήθεν αναβάθμισή τους, τη στιγμή που ο μόνος στόχος τους είναι η πλήρης υποβάθμισή τους. Αυτό κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν, ώστε να ξανάρθουν λίγο αργότερα και να "διαπιστώσουν" την "απορύθμιση" των εργασιακών σχέσεων, για να φτιάξουν άλλο ένα νομοθετικό τερατούργημα και να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ