Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο ... ειρηνοποιός 6ος Στόλος

Πανέτοιμος είναι ο 6ος Αμερικανικός Στόλος, να παρέμβει οπουδήποτε στο χώρο της Μεσογείου, προκειμένου - υποτίθεται - να αποτρέψει ένοπλες συγκρούσεις και αναμετρήσεις. Το γεγονός επιβεβαιώνει ο πλέον αρμόδιος γι' αυτό, ο ίδιος ο διοικητής του, ο αντιναύαρχος Ντ. Μέρφι, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ".

Και δεν είχαμε αμφιβολίες, βέβαια, ούτε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του 6ου Στόλου, ούτε - πολύ περισσότερο - για τον αδίστακτο χαρακτήρα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Σημειώνει, όμως, και κάτι άλλο στη συνέντευξή του ο Αμερικανός αντιναύαρχος. "Είμαστε έτοιμοι, λέει, να επέμβουμε, αλλά ελπίζουμε ότι η παρουσία και μόνο του Στόλου θα αποτρέψει συγκρούσεις". Και αυτά τα λέει, αναφερόμενος ειδικά στην Κύπρο και στο ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων στο μαρτυρικό νησί. Και συμπληρώνει: "Πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια προχωρημένη εμπλοκή, που μας χάρισε τη νίκη στον ψυχρό πόλεμο, ώστε να αποτρέψουμε συγκρούσεις οι οποίες θα μπορούσαν να μας προκαλέσουν ζημιά".

Ξεκάθαρος, έως και ωμός, ο Αμερικανός αντιναύαρχος. Αυτές τις συγκρούσεις θέλει να αποτρέψει. Τις άλλες - παράδειγμα, τα όσα έγιναν στην Κύπρο τον Ιούλη - Αύγουστο του 1974 - όχι μόνο δεν τις αποτρέπουν, αλλά και τις βοηθούν, αν δεν τις σχεδιάζουν και τις καθοδηγούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ