Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνύπαρξη ΤΕΕ και "ενιαίων" λυκείων

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι στα πρώην ΤΕΛ θα λειτουργούν και ΤΕΕ. "Μεγαλόστομες διακηρύξεις τα περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης", τονίζει η ΔΕΕ

Ξεκίνημα με σχολεία "δύο σε ένα" προβλέπεται για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, στα πρώην ΤΕΛ (και νυν "ενιαία λύκεια", σύμφωνα με το νόμο 2525) θα λειτουργήσουν και Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ), με τις ίδιες ειδικότητες. Το γεγονός αρκεί για να αποδείξει ότι τα περί "αναβάθμισης" της τεχνικής εκπαίδευσης δεν είναι παρά μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Η εγκύκλιος, με την οποία δίνονται οδηγίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τα ΤΕΕ αναφέρει ότι "σε όλα τα πρώην ΤΕΛ θα λειτουργήσουν και ΤΕΕ κατά το τρέχον σχολικό έτος με τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα σε αυτά ή και με νέες που θα προστεθούν σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τις αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις".

Σχολιάζοντας αυτή τη "συνύπαρξη", ο Σ. Σάββας,εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζει ότι "τα πράγματα αφήνονται στην τραγική σημερινή τους κατάσταση και κανένα μέτρο δεν παίρνεται για την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, νέα βιβλία, μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση (και όχι ευκαιριακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης), επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, μείωση μαθητών ανά τμήμα και επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων της".

"Αποδεικνύεται, συνεχίζει ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ, ότι τα περί νέου ξεκινήματος, μεταρρύθμισης και αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι μεγαλόστομες διακηρύξεις, με στόχο να συγκαλύψουν τους πραγματικούς ταξικούς στόχους του Νόμου 2525 και του νόμου για τα ΤΕΕ. Από τη μια οι φραγμοί στο ενιαίο λύκειο και από την άλλη το βάθεμα της ανισότιμης θέσης των εκπαιδευτηρίων στο εκπαιδευτικό σύστημα, στοχεύουν στην ένταση και σε νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ