Πέμπτη 20 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεσογειακό ντοκιμαντέρ

Η πολιτιστική επικοινωνία και η ανάδειξη του ανθρώπου της Μεσογείου, μέσα από την τέχνη του ντοκιμαντέρ, είναι ο στόχος του 1ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ, που οργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Ιδρυμα "Ν. Δημητρίου" της Σάμου. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο συγκρότημα "Ντόρισα Μπέι", στο Πυθαγόρειο, από 24 έως 29 Αυγούστου.

Εχει προγραμματιστεί η προβολή 23 ταινιών, αλλά ο χαρακτήρας του νέου αυτού θεσμού δε θα είναι διαγωνιστικός. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 24/8 θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: "Αθήναι" του Θόδωρου Αγγελόπουλου, "Γλέντι Γενεθλίων" του Φώτου Λαμπρινού, "Μεσόγειος - Καθρέφτης του Κόσμου" του Ντένις Τζιν Μπόναν, "Θηραϊκός όρθρος" του Κώστα Σφήκα. Στις 26/8 θα προβληθούν: "Φούρνοι" της Αλίντας Δημητρίου, "Αίνιγμα είναι" του Δημήτρη Μαυρίκιου, "Κοσμικό Ανατομείο" του Βασίλη Βαφέα, "Το μοναδικό και το πολλαπλό" της Στέλλα Θεοδωράκη, "Μεγάλος Ερωτικός" του Παντελή Βούλγαρη.

Την Πέμπτη 27/8 θα παρουσιαστούν οι ταινίες: "Αποσπάσματα" της Αντουανέττας Αγγελίδη, "Εν Μυτιλήνη" του Μάνου Ευστρατιάδη, "Ελιάς αίγλη" του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, "Ελαιόλαδο, λίγο νερό, μια ξεφλουδισμένη ντομάτα..." του Αγγελου Αμπάζογλου, "Δοκός, το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο" των Νίκου Βεργίτση και Στράτου Στασιανού, "Λυκία" της Μαρίας Παπαλιού, "Ινασος" των Τίμωνα Κουλμάση και Ηρώς Σιαφλιάκη. Στις 28/8 θα προβληθούν τα: "Μίλτος Σαχτούρης, ποιος είναι ο τρελός λαγός" του Λευτέρη Ξανθόπουλου, "Ε. Χ. Γονατάς" της Εύας Στεφανή, "Το στρώμα της καταστροφής" του Κώστα Βρεττάκου, "Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η γιαγιά μου" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, "Αλίκη" του Λάκη Παπαστάθη, "Στα ίχνη των Αργοναυτών" του Λουκίας Ρικάκη και "Τα τραγούδια της φωτιάς" του Νίκου Κούνδουρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ