Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε παλλαϊκή, ούτε άμυνα!

Με δυο τρόπους επιχείρησαν διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί - τις μέρες αυτές, να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την "Παλλαϊκή Αμυνα", που συζητιόταν στη Βουλή. Από τη μια, φρόντιζαν να το "θάβουν" κάτω από τις δηλώσεις και για πολλοστή φορά εξαγγελθείσες και πάλι ρυθμίσεις για τους στρατευμένους, από τον υπουργό Αμυνας και από την άλλη επιχείρησαν να το περιορίσουν στο "τετραήμερο στράτευσης των γυναικών" και στο πόσο καλό ή κακό μπορεί να είναι αυτό.

Φανερό, βέβαια, τι επιδιώκουν. Πρώτα και κύρια, να μην κατανοήσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός γενικότερα, το ακριβές περιεχόμενο των ρυθμίσεων, που κατάρτισε η κυβέρνηση. Να μην υποψιαστούν, ότι δεν πρόκειται για την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά για τη στρατιωτικοποίηση της δημόσιας ζωής, τη δημιουργία μηχανισμών που από τη μια που συντηρούν και ενισχύουν εθνικιστικές λογικές και από την άλλη θα έχουν ιδιαίτερη "ευαισθησία" απέναντι στη "διατάραξη", ή "παρακώλυση" της οικονομικής ζωής της χώρας! Αυτό δηλαδή που προβλέπει το χουντικό διάταγμα για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το οποίο όχι μόνο δεν καταργεί η κυβέρνηση, αλλά το επαναφέρει και στο προσκήνιο.

Σημαντικότατος στόχος του αποπροσανατολισμού, είναι βεβαίως και η απόκρυψη του βαθμού εξάρτησης των σχεδιασμών εθνικής άμυνας από τις τυχοδιωκτικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ για την επιβολή της "νέας τάξης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ