Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο τόπος χρειάζεται δημάρχους και νομάρχες αγωνιστές

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον χαρακτήρα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη όχι μόνο έχουν πολιτικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η κυβερνητική πολιτική συνολικά και ειδικά στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εκλογές του Οκτώβρη είναι μία καλή ευκαιρία για τον ελληνικό λαό, να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, την αγανάκτησή του ενάντια σε μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, σε μια κυβέρνηση που έχει ψηφίσει δεκάδες αντεργατικούς νόμους τον τελευταίο χρόνο, νόμους που πλήττουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά τα λαϊκά συμφέροντα.

Μπορεί να μην εκλέγει ο ελληνικός λαός κυβέρνηση σ' αυτές τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, εκλέγει όμως σίγουρα δημάρχους και νομάρχες. Και ο τόπος δε χρειάζεται άλλους τοποτηρητές της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής. Χρειάζεται αγωνιστές, χρειάζεται ανθρώπους που να παλεύουν. Δε χρειάζεται διαχειριστές, αλλά αγωνιστές, που μαζί με τον ελληνικό λαό, μαζί με τους δημότες θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματα του εργάτη, του άνεργου, του επαγγελματία, του υπάλληλου, του αγρότη, της γυναίκας, των νέων αυτής της χώρας, σε κάθε δήμο και σε κάθε νομαρχία.

Από αυτή την άποψη το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τους κυβερνητικούς υποψηφίους και όσους συμπαρατάσσονται με μια τέτοια αντιλαϊκή πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ