Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ευκαιρία

Του Τίτου ΒΑΝΔΗ

Στις 20.7.1998 η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ για σύγκληση της Βουλής με θέμα την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που απείλησε την Αττική με καταστροφή. Η πρόταση απερρίφθη με τη δικαιολογία ότι ήταν θερινή περίοδος. Ομως το Μάαστριχτ ψηφίστηκε Ιούλη. Οι εκπρόσωποι του Εθνους ξέρανε ότι είχαν τη δική τους μέθοδο, για να ξεμπερδεύουν με τις φωτιές που ξεσπάνε με τη βοήθεια των νόμων ή της έλλειψης νόμων, εξοπλισμού, προσωπικού, μηχανημάτων και πάνω απ' όλα έλλειψης πραγματικής καλής θέλησης. Και το αποδείξανε. Οι πυρκαγιές που κάψανε δάση, σπίτια, αυτοκίνητα, ανθρώπους και κόντεψαν να κάψουν ολόκληρες συνοικίες της Αθήνας, δεν υπάρχουν πια. Κάηκε ό,τι είχε να καεί και σβήσανε. Γιατί, λοιπόν, να μαζευτεί η Βουλή το κατακαλόκαιρο και να ψάχνει για λύσεις, αφού υπάρχει αυτή η απλή λύση; Είναι παραλλαγή της φιλοσοφίας του Καραγκιόζη που λέει: "Τι θα κάνει ο Βεληγκέκας; Θα με δείρει, θα με δείρει, θα ιδρώσει θα κρυολογήσει και θα πεθάνει".

Την έσβησαν, λοιπόν, λόγω έλλειψης καυσίμων και τη σβήσανε κι από τις ειδήσεις. Ακούτε πια για πυρκαγιές; Είδατε τίποτα σχετικό στις πρώτες σελίδες; Χάθηκαν κάτω από καινούριο είδος νέων. Τις θάψανε. Τις σκέπασαν οι κιλότες και τα κομπινεζόν της Σχολής Καλών Τεχνών του Κλάιν που θα εκτεθούν στο Ηρώδου του Αττικού, παρά τη γενική κατακραυγή. Κοντά στα επιχειρήματά τους είναι ότι το θέατρο είναι Ρωμαϊκό κι έτσι επιτρέπονται και οι ασχήμιες. Αν, δηλαδή, τα σώβρακα του Κλάιν - όνομα κι αυτό για σώβρακα - βρωμάνε κι αν το κρέας των μοντέλων κάτω από τις κιλότες και τα σουτιέν είναι πλαδαρότερα από το αναμενόμενο θα φταίνε οι Ρωμαίοι. Μπορεί η αντίδραση των Ιταλών να βοηθήσει για άλλα πρωτοσέλιδα που θα θάψουν άλλες πυρκαγιές ή πλημμύρες.

Και τελειώνοντας με το θέμα αυτό θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον υπεύθυνο του υπουργείου Πολιτισμού αν κάποιος Φαραώ έχτιζε και χάριζε στην Αθήνα μια πυραμίδα μεγαλύτερη κι από την πυραμίδα του Χέοπα, τι θα την κάναμε; Θα τη δίναμε στον κ. Αβραμόπουλο να την κάνει Χριστουγεννιάτικο δέντρο;".

Μόλις κόπασε λίγο η κατακραυγή για τα σώβρακα έρχεται ο υπουργός Δικαιοσύνης που ευαισθητοποιείται και θέλει να προστατέψει την κοινωνία από τους ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και τους ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ και φτιάχνει ένα νόμο που να λουφάζουν όλοι. Αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, λοιπόν, από την πλειοψηφία των βουλευτών που ψηφίστηκαν από τη μειοψηφία του πληθυσμού (41%), που σήμερα είναι πιθανόν να 'χει γίνει 35%, τότε θα μαθαίνουμε τα νέα από τους αριθμούς του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτά που θα μαθαίνουμε είναι ότι είμαστε πλούσιοι κι ας μην έχουμε να φάμε. Κι αν τους πούμε, βρε άχρηστοι, βρε βδέλλες, κάντε κάτι ή παραιτηθείτε, αν δεν μπορείτε να ξεφύγετε από τα νύχια της ΕΕ. Τότε μπαίνουμε φυλακή για εξύβριση αρχής. Θα απαγορεύεται στα τηλεοπτικά συνεργεία να φωτογραφίζουν καμένα δάση, φτωχογειτονιές, κοινότητες ναρκομανών, τενεκεδομαχαλάδες γύφτων, γηροκομεία, αγρότες και να βλέπουμε σκηνές μ' αυτούς τους κυνηγημένους να βρίζουν και να μουντζώνουν τους υπεύθυνους που τους κατάντησαν έτσι. Θα βλέπουμε μόνο πάρτι της κυρίας Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου και ταβέρνες όπου θα γιορτάζουν γενέθλια ή αρραβώνες υπουργοί, βουλευτές και επίσημοι που θα τις στέλνουμε στο εξωτερικό, θα τα βλέπουν οι ξένοι και θα λένε: "Κι ύστερα σου λένε πως η Ελλάδα πεινάει".

Τελειώνει η προσπάθεια της Δικαιοσύνης να φιμώσει τον κόσμο, να 'σου ο Κλίντον με τις "ανάρμοστες σχέσεις". Αντε να γράψει ο Μπαμπινιώτης καινούριο λεξικό για ενήλικες. Προσπαθεί ο Κλίντον να πιάσει θέση στην πρώτη σελίδα, αλλά προλαβαίνει ο αρχιεπίσκοπος, που άκουσε ότι κάποιος είπε ότι η Βουλή είναι εκκλησία και να 'σου μπαίνει κι αυτός στο χορό βεβαίως ότι αφού η Βουλή είναι εκκλησία αυτός είναι ο φυσικός προϊστάμενός της, κι αρχίζει τις δηλώσεις μπροστά στον κατάπληκτο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αποδεικνύεται σύμφωνος με τους εκσυγχρονιστές και τις ιδιωτικοποιήσεις κι έτσι ξεκινάει με τον προσωπικό του θεό ν' αφανίσει την Ανατολή και ναπροωθήσει τη Δύση. Περιμένουμε τώρα τη σύγκρουση με τους θεούς των άλλων θρησκειών. Ξεχάστηκαν οι φωτιές; Ισως πολλοί να τις ξεχάσουν. Ενα πράγμα να θυμόμαστε. Μόνοι τους δε φεύγουν. Τον Οκτώβρη μπορούμε να τους διώξουμε με την ψήφο μας. Είναι μια σπάνια ευκαιρία. Πριν είναι πολύ αργά. Οι δημοτικές εκλογές πρέπει να είναι η γενική δοκιμή για τις βουλευτικές. Εμπρός.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπουρλότο η πολιτική τους (2009-08-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών (2007-09-12 00:00:00.0)
Ο Λαθρομετανάστης (2004-09-19 00:00:00.0)
Να μπει και στην ΕΣΗΕΑ η απλή αναλογική (2001-03-20 00:00:00.0)
Εγκληματικές ευθύνες (1998-08-05 00:00:00.0)
Αχρείαστο να 'ναι (1996-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ