Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
"Ηξεις - αφήξεις" σχετικά με την τρομοδιάταξη για τα ΜΜΕ

Με δηλώσεις του τύπου "ήξεις - αφίξεις" ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ Δ. Ρέππας, επιχείρησε, χτες, να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την προώθηση της τρομοδιάταξης Γιαννόπουλου, που οδηγεί στο φίμωμα της πολιτικής κριτικής και στην επιβολή προληπτικής λογοκρισίας στα ΜΜΕ.

Ο Δ. Ρέππας προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί, λέγοντας πως η σχετική διάταξη ήταν, απλώς, πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης και, ερμηνεύοντας το περιεχόμενό της - το οποίο υποστήριξε πως, τάχα, δεν κατανόησαν οι δημοσιογράφοι! - είπε ότι το θέμα που τέθηκε είναι να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που διατυπώνει μια γνώμη! "Τέτοια θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση" δήλωσε, ωστόσο, επιβεβαιώνοντας την εμμονή της κυβέρνησης, σχετικά. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει, πρόσθεσε: "Πιστεύουμε πως όλοι ανεξαιρέτως της ιδιότητάς τους, δέχονται και συμφωνούν πως τέτοια θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο αφ' ενός, αφ' ετέρου, όμως, με ανάληψη, στον υπέρτατο βαθμό, της ευθύνης των ιδίων των λειτουργών των ΜΜΕ, για να αποφεύγουμε τέτοιες εξελίξεις".

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα αν και πότε η κυβέρνηση θα φέρει σχετική διάταξη λέγοντας πως, βεβαίως, την κυβέρνηση την απασχολεί το θέμα αλλά... "δε θεωρούμε ότι είναι σε ένα τέτοιο σημείο ωρίμανσης, ώστε να σας ανακοινώσουμε και τη χρονική στιγμή κατά την οποία θα αναλάβουμε και τη συγκεκριμένη πλέον πρωτοβουλία συνολικώς ως κυβέρνηση, για να θέσουμε σε εφαρμογή μια ιδέα, μια άποψη. Είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και μένω σ' αυτό", κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας την υπόθεση να αιωρείται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ