Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καθυστερούν οι διορισμοί εκπαιδευτικών

Ενώ συνεχίζεται ο θόρυβος, σχετικά με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για πρόσληψη εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τους φετινούς διορισμούς, πράγμα που αφήνει περιθώριο για δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Φέτος, το 20% των διορισμών θα γίνει από τον πίνακα επιτυχόντων στο διαγωνισμό και το 80% από την επετηρίδα. Ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα οι φετινοί διορισμοί. Οπως είχε ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ, δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, οι επιτυχόντες, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει ως αναπληρωτές με διδακτική εμπειρία στο δημόσιο περισσότερο από δύο χρόνια, πρέπει να καταθέσουν σχετικές βεβαιώσεις, ώστε να λάβουν την "πριμοδότηση". Στη συνέχεια θα εκδοθούν οι νέοι πίνακες επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στις νομαρχίες. Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο ΑΣΕΠ δέκα μέρες από την επομένη της νέας ανάρτησης. Μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες επιτυχόντων και θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με βάση αυτούς θα γίνουν οι ανάλογοι διορισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι στη ΔΟΕ έχει ανακοινωθεί πως οι φετινοί διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα φτάσουν τους 4.700 (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων), μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από τη ΔΕΕ ως προεκλογική και με στόχο να περιορίσει την αγανάκτηση των εκπαιδευτικών. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, οι διορισμοί θα φτάσουν τους 4.100.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) ενώ μέσα στη βδομάδα θα συνεδριάσει και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσουν τη δράση τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο Θαν. Γκεσούλης,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ σχετικά με το συνεχιζόμενο θόρυβο γύρω από τα αποτελέσματα και την πορεία στην έναρξη της νέας χρονιάς δήλωσε: "Πιστεύω ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι άλλοι φορείς της εκπαίδευσης (μαθητές, γονείς, φοιτητές), που ζουν καθημερινά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι φταίει, θα χτυπήσουν το γάιδαρο και όχι το σαμάρι. Γι' αυτό πεισμωμένοι, ακόμη περισσότερο, μετά τα τελευταία γεγονότα θα συσπειρωθούν, θα φτιάξουν πιο ισχυρό το Μέτωπο Παιδείας και θα αντισταθούν στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής και γενικότερα αντιλαϊκής πολιτικής και θα διεκδικήσουν το δικαίωμα στην εργασία για τους χιλιάδες πτυχιούχους και ανέργους μέσα από την επετηρίδα για την κατάργηση του Ν. 2525, για την ποιοτική αναβάθμιση της ενιαίας δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Και στις 11 του Οκτώβρη μπορούν κάλλιστα με τη δική τους ψήφο να στείλουν το δικό τους μήνυμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ