Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αγωνιστές υποψήφιοι και πλατιά ψηφοδέλτια

Ο Γιάννης Χιώτης στην Καλαμάτα, ο Ηλίας Αποστολόπουλος στα Χιλιοχώρια και ο Γιώργης Χρυσομπόλης στους Γαργαλιάνους υποψήφιοι δήμαρχοι

Τη στήριξη αγωνιστών υποψήφιων και ενωτικών ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωσή της η ΝΕ δίνει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στους Δήμους Καλαμάτας,Χιλιοχωρίων,Γαργαλιάνων και Μεσσήνης,ενώ καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και τους οπαδούς να εργαστούν για να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που ρημάζει ολόκληρη τη Μεσσηνία.

  • Ο Γιάννης Χιώτης - μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και του Γραφείου της ΕΣΑΚ και βετεράνος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας - θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" (ΔΑΚ). Στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και τους οπαδούς του "να εργαστούν μεθοδικά και αποτελεσματικά για να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική που ρημάζει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ξηλώνει την παραγωγική της βάση και σπρώχνει τους νέους στην ανεργία και το περιθώριο και να καταδικαστούν τα διάφορα κεντροαριστερά και άλλα σενάρια που έχουν στόχο να δώσουν μέρες στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ο Ηλίας Αποστολόπουλος,αγωνιστής της αγροτιάς και της Εθνικής Αντίστασης, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Χιλιοχωρίων που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης να στηρίξει και να πλαισιώσει αποφασιστικά και με πείσμα τον ενωτικό - αγωνιστικό συνδυασμό με επικεφαλής τον Ηλ. Αποστολόπουλο, απ' το Χανδρινό, έτσι ώστε ο Δήμος Χιλιοχωρίων να μην πέσει στα χέρια αυτών που προωθούν ή στηρίζουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, αλλά στα χέρια των αγωνιστών του μπλόκου. "Στο συνδυασμό έχουν θέση όλοι οι τίμιοι πατριώτες και αγωνιστές, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση ή ένταξη κι ανεξάρτητα από την κοινότητα που ανήκουν", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ επισημαίνει ακόμα ότι "το ΚΚΕ αποσύρει τη στήριξή του από τον Ηλία Καραμπάτσο,μετά την ενέργειά του να παραιτηθεί υπέρ τρίτου υποψηφίου. Το πρόσωπο αυτό, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν έχει πλέον καμία σχέση με το ΚΚΕ και το παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών των Χιλιοχωρίων. Πέρα από το ηθικό ζήτημα που δημιουργείται - με την καταπάτηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει απέναντι στον αγωνιστικό συνδυασμό που τον ανέδειξε - υπάρχει και το ζήτημα της δράσης των διαφόρων μηχανισμών που δρουν για την πλαστογράφηση της λαϊκής θέλησης και την επικύρωση της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης - ΝΔ και λοιπών συνοδοιπόρων".

  • Στο Δήμο Γαργαλιάνων το ΚΚΕ στηρίζει τον Γιώργη Χρυσομπόλη,αγωνιστή της αγροτιάς και της Αυτοδιοίκησης, ενώ στο Δήμο Μεσσήνης στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Πετρόπουλου και το συνδυασμό "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΔΑΣ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ