Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Η ενεργοποίηση των εργαζομένων θα δώσει λύσεις

Κοντά στους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε για άλλη μια φορά ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" Αγάπιος Σαχίνης.

Χτες το πρωί επισκέφθηκε το Εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού του δήμου και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα της πόλης, των δημοτών και των ίδιων των εργαζόμενων του δήμου. Ο Αγ. Σαχίνης αναφέρθηκε στις συνθήκες μέσα στις οποίες θα γίνουν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως μηχανισμό για να περάσει χωρίς αντιστάσεις την πολιτική της, που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. "Οι ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων τμημάτων του δημοσίου και των δήμων είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτής της πολιτικής", τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά την πώληση του λιμανιού, της ΔΕΘ, της Υδρευσης και της Αποχέτευσης. Πρόσθεσε ότι η λαίλαπα αυτή των ιδιωτικοποιήσεων δεν εξαίρεσε το Δήμο Θεσσαλονίκης και έφερε σαν παράδειγμα το πάρκινγκ της Πλατείας Ελευθερίας που παραδόθηκε στους ιδιώτες, όπως και την προσπάθεια που έγινε να δοθεί σε πολυεθνική η φωτεινή σηματοδότηση της πόλης.

Ο Αγ. Σαχίνης τόνισε στους εργαζόμενους ότι ο συνδυασμός "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ", χωρίς να μειώνει το ενδιαφέρον του για τη λύση των προβλημάτων όπως το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, βάζει στο επίκεντρο της προσπάθειάς του τον δημότη και τα προβλήματά του. "Για τη λύση αυτών των προβλημάτων", υπογράμμισε, "όπως η ανεργία, η λιτότητα, η αποβιομηχάνιση του νομού, δε χρειάζονται "σωτήρες" αλλά η ενεργοποίηση των εργαζομένων, που μαζί με τη δημοτική αρχή θα δημιουργήσουν ένα μέτωπο ενάντια στην πολιτική που γεννά και οξύνει αυτά τα προβλήματα". Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να υπερψηφίσουν το συνδυασμό "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" γιατί σ' αυτόν θα βρουν έναν συμπαραστάτη στον αγώνα τους.

Επίσης στα προβλήματα της τρίτης ηλικίας αναφέρθηκε ο πρώην δήμαρχος και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θαν. Γιαννούσης,στη χτεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΠΗ Χαριλάου. "Την περίοδο που είχαμε τη διοίκηση του δήμου θέσαμε τις βάσεις για να γίνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης ένα στέκι των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, όπου θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους οι απόμαχοι του μόχθου. Είναι υποχρέωση της πολιτείας, να οργανώσει και να χρηματοδοτήσει τέτοιους χώρους. Η κυβέρνηση όμως, μετέφερε αυτή την αρμοδιότητα στους δήμους χωρίς να δώσει ούτε δραχμή. Αλλά και η Διοίκηση του δήμου εξαντλεί το ενδιαφέρον της για την τρίτη ηλικία δίνοντας μόνο 8 εκατ. για κάθε ΚΑΠΗ, ποσό που δε φτάνει ούτε για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα", τόνισε ο Θ. Γιαννούσης. Τέλος, κάλεσε όλους τους ηλικιωμένους να συνταχτούν με το ψηφοδέλτιο "Θεσσαλονίκη - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" που επικεφαλής είναι ο Αγ. Σαχίνης και να δώσουν τη μάχη με όλη τους τη δύναμη, για τη δημιουργία μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος, που θα ενδιαφέρεται για τους απόμαχους της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ