Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Σκοτεινές" αντιδράσεις

ΑΜΦΙΣΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τις πρώτες αντιδράσεις, που ξεθάβουν απ' το σεντούκι της ιστορίας συμπεριφορές άλλων σκοτεινών εποχών, δημιούργησε η σωστή, αν και κάπως καθυστερημένη, απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Αρτοτίνας Φωκίδας, να προβεί στη διόρθωση των επιγραφών στα "μνημεία" που έστησε η χούντα στην πλατεία του χωριού, με εμφυλιοπολεμικά, αντικομμουνιστικά συνθήματα και εμετικές λέξεις όπως "Κομμουνιστοσυμμοριτοπόλεμος, συμμορίτες, ΕΑΜοβούλγαροι"...

Μάλιστα πριν από έναν μήνα οι ελαχιστότατοι νοσταλγοί αυτής της περιόδου στην περιοχή, μετά την υλοποίηση του παλιού αιτήματος για αποκαθήλωση των επιγραφών των κατάπτυστων χουντικών υπολειμμάτων - που προκαλούσαν κατοίκους και επισκέπτες - επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς καταστρέφοντας μια μαρμάρινη πλάκα. Η υπόθεση, όμως, είχε και συνέχεια, όπως μας καταγγέλλει ο Κ. Δρόσος, κάτοικος της κοινότητας. Μια συνέχεια που αποχτάει σοβαρότητα εξαιτίας της εμπλοκής της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης στην υπόθεση, που πρέπει να κινήσει το ενδιαφέρον των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Στις 8 Αυγούστου, λοιπόν, με εντολή του Ειρηνοδίκη Λιδορικίου, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κάλεσε τηλεφωνικά σε απολογία τον κοινοτάρχη Αρτοτίνας και τον Κωνσταντίνο Μαρτέκα, που πραγματοποίησε εργασίες διόρθωσης των επιγραφών.

Ο Κ. Δρόσος, μετά από αυτή την κίνηση θέτει μια σειρά από ερωτήματα: "Εχει ή δεν έχει δικαίωμα ένας εκλεγμένος πρόεδρος να υλοποιεί τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου; Μπορεί ο κάθε ανώνυμος ή ακόμα και επώνυμος πολίτης με μια αναφορά να συμβάλλει στο διασυρμό και την ταλαιπωρία των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων επειδή έκαναν το καθήκον τους νόμιμα; Και, τέλος, ως πότε θα παραχαράσσεται ή θα αποσιωπάται η ιστορία και το μεγαλείο της Εθνικής μας Αντίστασης; Γιατί να μη διδάσκεται στα σχολεία, να τη μάθει ο ελληνικός λαός και τα παιδιά του, για να πάψουν επιτέλους να εκκολάπτονται "τα αβγά του φιδιού"; Η κυβέρνηση, ο νομάρχης και οι άλλοι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, τι λένε για όλα αυτά;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ