Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Φτωχός πλην όμως Ευρωπαίος!

ΒΟΝΝΗ.-

Οι δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και η ανεργία που έχει γίνει η κύρια κοινωνική μάστιγα, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη γερμανική οικογένεια και το κυριότερο είναι ότι όλο και περισσότερα παιδιά στη Γερμανία ζουν, μεγαλώνουν και ανδρώνονται σε κατάσταση φτώχειας.

Αυτό είναι επιγραμματικά το συμπέρασμα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης από ανεξάρτητους ερευνητές. Μια έρευνα όμως που τελικά απέρριψε χθες η κυβέρνηση Κολ... αφού η χώρα απέχει μόλις ένα μήνα από τις εκλογές τις 27ης του Σεπτέμβρη και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των πορισμάτων της έρευνας δε βοηθάει τον Κολ στην προεκλογική του εκστρατεία.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας το ένα στα εννέα παιδιά της δυτικής Γερμανίας ζει σε νοικοκυριό που εξαρτάται από τα επιδόματα της κοινωνικής πρόνοιας. Στην ανατολική Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο, ένα στα πέντε παιδιά. Πάντως για να δικαιολογήσει τις εντυπώσεις η υπουργός Οικογενειακών Θεμάτων Κλαούντια Νόλτε,η οποία έχει κατηγορηθεί από πολιτικούς της αντιπολίτευσης ότι προσπάθησε να αποκρύψει την εν λόγω έρευνα έως τις βουλευτικές εκλογές, είπε ότι ο ορισμός της έρευνας για τη φτώχεια είναι εσφαλμένος. "Ο προσδιορισμός της φτώχειας από την είσπραξη των επιδομάτων της Πρόνοιας που χρησιμοποιεί η ερευνητική επιτροπή είναι απαράδεκτος", είπε η υπουργός μετά τη δημοσίευση της έρευνας, μια και όπως υποστήριξε, πολλοί Γερμανοί εισπράττουν τα επιδόματα αυτά επειδή το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια! Αραγε τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν και αυτά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ