Πέμπτη 27 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και προβολές

Ηδη από τις 25 του μήνα πραγματοποιούνται στο Πυθαγόρειο της Σάμου οι εργασίες του 1ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ,το οποίο διοργανώνεται από το Σωματείο Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Κινηματογράφου και το Πνευματικό Ιδρυμα Σάμου "Νικόλαος Δημητρίου",με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και τη χορηγία των υπουργείων Αιγαίου και Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια των εναρκτήριων εκδηλώσεων σημειώθηκε από τους Ελληνες και ξένους ομιλητές, που συμμετείχαν στην τελετή, η ανάγκη αλλά και η δυνατότητα για τη δημιουργία ενός δικτύου ευρύτερης συνεργασίας των ανεξάρτητων παραγωγών των μεσογειακών χωρών,για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών θεσμών, όπως το Eurimage, για την ενίσχυση του είδους του ντοκιμαντέρ. Το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ, που φέτος δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 29/8 με προβολές κινηματογραφικών ντοκιμαντέρ παλαιότερης έως και πρόσφατης παραγωγής από καταξιωμένους δημιουργούς.

  • Ενας νέος θερινός δημοτικός κινηματογράφος δημιουργήθηκε φέτος στην Τζια. Το "Σινέ Κέα" φιλοξένησε στο πρόγραμμά του πολλές από τις ταινίες της φετινής κινηματογραφικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη φιλοδοξία για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού οργανισμού προβολής διαφορετικών μορφών τέχνης, με στόχο να λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο. Η φετινή σεζόν θα κλείσει με εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο.Το Σάββατο 29/8 θα προβληθεί η ταινία του "Μπάιρον, μπαλάντα για έναν δαιμονισμένο", καθώς και αποσπάσματα από τη νέα ταινία του σκηνοθέτη "Αντιγόνη". Το ίδιο βράδυ θα εγκαινιαστεί η αίθουσα τέχνης με έκθεση ζωγραφικής, η οποία, υπό τον τίτλο "Οι αγαπώντες την Κέα", περιλαμβάνει έργα των Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Κράλη, Γιάννη Μιγάδη, Νίκου Στεφάνου, Μαρίας Μπαρμπαρή, Ελένης Κοπελιάδου.@Στις 9 Οκτώβρη ξεκινά το ταξίδι της στις αίθουσες η πρώτη ταινία της χειμερινής περιόδου. Πρόκειται για την ταινία του Τάσου Ψαρά "Οι αριθμημένοι".Ενα θρίλερ, σύμφωνα με του δημιουργούς της, που εξελίσσεται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μέσα σε έναν κόσμο αριθμών και ψηφίων, τον κόσμο του "δικτύου". Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ένας νέος ηθοποιός, απόφοιτος της σχολής του "Θεάτρου Τέχνης", ο Φώτης Σπύρος,ενώ συμμετέχουν επίσης πάνω από 50 ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Αρμένης.Η φωτογραφία και το μοντάζ είναι του Ντίνου Κατσουρίδη,σκηνικά και κοστούμια της Ιουλίας Σταυρίδη και η μουσική του Δ. Μιχάλη.Η ταινία είναι συμπαραγωγή του ΕΚΚ, της ΕΡΤ και του Τάσου Ψαρά, στον οποίο ανήκει και το σενάριο των "Αριθμημένων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ