Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η σύγχρονη Ρωσία

Λέγεται Μπόρις Μπερεζόφσκι και θεωρείται ο "βαρόνος" των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του πετρελαίου στη Ρωσία. Αυτός και οι συνεταίροι του, επίσης, ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του τραπεζικού τομέα και πολλές άλλες επιχειρήσεις. Ακόμη, είναι προσωπικός φίλος του Ρώσου Προέδρου και της κόρης του. Μια σχέση, την οποία ο "βαρόνος" φρόντισε και την "ασήμωσε", δίνοντας τεράστια ποσά για την προεκλογική εκστρατεία του Μπ. Γιέλτσιν το 1996, της οποίας ήταν ο κύριος χρηματοδότης, ενώ σε ανταπόδοση της προσφοράς του... τιμήθηκε με το αξίωμα του υπουργού για θέματα της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ).

Θεωρείται, επίσης, φίλος και υποστηριχτής του Β. Τσερνομίρντιν και πολέμιος του αποπεμφθέντος πρωθυπουργού Σ. Κιριένκο, παρότι η υποτίμηση του ρουβλιού ωφέλησε πολύμορφα τις επιχειρήσεις και τα συμφέροντά του. Στα 30 - 50 δισεκατομμύρια δολάρια ανεβάζουν ορισμένοι - γνωρίζοντες τα σημερινά πράγματα στη Ρωσία - τα εκ της υποτίμησης κέρδη του κυρίου Μπερεζόφσκι.

Και ο ρώσικος λαός; Οπως έδειξαν ακόμη και τα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Ρώσοι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι, στήνονται για ώρες στις "ουρές" και δίνουν "μάχες", για να εξασφαλίσουν μια φραντζόλα ψωμί...

Αυτή είναι η σύγχρονη Ρωσία, όπου βασιλεύει η "αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας", όπως υπόσχονταν όλοι όσοι μάχονταν τον σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ