Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φυλάκισαν βιοτέχνη για χρέη στο ΤΕΒΕ

Απαράδεκτη, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών - Επιπλοποιών Θεσσαλονίκης, τη φυλάκιση εβδομηνταδυάχρονου συναδέλφου τους επειδή καθυστέρησε την πληρωμή εισφορών στο ΤΕΒΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Εβδομηνταδυάχρονος βιοτέχνης - επιπλοποιός οδηγήθηκε στη φυλακή γιατί αδυνατούσε να ρυθμίσει τις καθυστερημένες εισφορές του στο ΤΕΒΕ. Πρόκειται για τον Κοσμά Μπουρουτζή που βρίσκεται κλεισμένος για ένα μήνα στις φυλακές γιατί δεν είχε να πληρώσει "εδώ και τώρα" τις καθυστερημένες εισφορές στο Ταμείο.

Η απαράδεκτη και εξωφρενική αυτή ενέργεια των αρχών έχει δημιουργήσει πραγματική αναστάτωση στους κόλπους των βιοτεχνών, μικροεπιχειρηματιών της πόλης αλλά και στους εργαζόμενους γενικά.

Ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών - Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για την "απαράδεκτη αντιμετώπιση της πολιτείας ανθρώπων οι οποίοι χρόνια τώρα παλεύουν και μοχθούν... ", απέστειλε έντονη διαμαρτυρία στους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Δικαιοσύνης,Ευάγγελο Γιαννόπουλο. O Σύνδεσμος Βιοτεχνών - Επιπλοποιών, ζητά από τους υπουργούς τη λήψη άμεσων μέτρων για τον τερματισμό "της απάνθρωπης αυτής συμπεριφοράς της στείρας γραφειοκρατικής κοινωνίας απέναντι στους πολίτες της" και μέτρα για την οικονομική ανακούφιση του κλάδου.

Οπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης Αν. Νικολόπουλος,πολλοί επιπλοποιοί που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το ΤΕΒΕ για να μην καταλήξουν στη φυλακή, αναγκάζονται να παίρνουν από τις τράπεζες υψηλότοκα καταναλωτικά δάνεια.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση "χαρίζει" ουσιαστικά εκατοντάδες δισεκατομμύρια στους βιομήχανους, μεγαλέμπορους, μεγαλοεργολάβους - που είναι τα οφειλόμενα προς το ΙΚΑ και άλλους κρατικούς φορείς που δεν εισπράττονται ποτέ - το να φυλακίζονται βιοπαλαιστές για αδυναμία τακτοποίησης καθυστερημένων εισφορών τους στο ασφαλιστικό τους ταμείο, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους και εύγλωττη επιβεβαίωση της αναλγησίας και αντιλαϊκής φύσης του καθεστώτος της "ελεύθερης αγοράς".

Στο καθεστώς αυτό, απ' ό,τι δείχνει και η περίπτωση του άτυχου Θεσσαλονικιού βιοτέχνη, ελεύθεροι είναι μόνο οι οικονομικά ισχυροί, να παρανομούν ανενόχλητοι και να απομυζούν τον πλούτο της χώρας, ενώ για τους φτωχούς υπάρχει μόνο η ελευθερία της φτώχειας και ο δρόμος της φυλακής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε πόλεις όλης της χώρας (2021-01-28 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα δράσης για την Υγεία και μέτρα στήριξης του εισοδήματος (2021-01-27 00:00:00.0)
Αποφασιστικά κατά των αντιασφαλιστικών νόμων (2007-03-08 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην πολιτική λιτότητας (2004-09-28 00:00:00.0)
Διεκδικούν επίλυση των προβλημάτων του κλάδου (2000-06-27 00:00:00.0)
Αγωνιστική ετοιμότητα και αποφασιστικότητα (1997-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ