Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πάλι στη Χίο...

Και πάλι στη Χίο θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σ. Σουμάκης. Οχι, δεν ξέρουμε, αν και τη φορά αυτή θα φιλοξενηθεί στη βίλα, με την αυθαίρετη προβλήτα, του εφοπλιστή κ. Τσάκου. Ούτε γνωρίζουμε, αν στο χρονικό διάστημα, από προηγούμενο σχετικό σχόλιό μας, υπέγραψε το πρόστιμο γι' αυτή την αυθαιρεσία. Γνωρίζουμε, πάντως, ότι σήμερα θα βρίσκεται στη Χίο, ως μηνυτής του διευθυντή της τοπικής εφημερίδα "Η Αλήθεια", Γιάννη Τζούμα.

Ποιο ήταν το αμάρτημα του δημοσιογράφου; Είχε δημοσιεύσει το εξής περιστατικό το καλοκαίρι του 1997.

Ο υπουργός ΕΝ βρισκόταν τότε στο νησί (φιλοξενούμενος του κ. Τσάκου πάλι) κι έπρεπε επειγόντως να φύγει για την Αθήνα. Εισιτήρια, όμως, στην Ολυμπιακή δεν υπήρχαν. Ολως τυχαίως, λοιπόν, η Ολυμπιακή αποφάσισε να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας και, ω του θαύματος, βρέθηκαν έξι επιβάτες με άλλο επώνυμο στο εισιτήριό τους (κάτι που αποτελεί καθεστώς). Ετσι, αφού βρέθηκαν παρανομούντες άδειασαν έξι θέσεις κι έγινε δυνατή η αναχώρηση του αξιότιμου υπουργού και της συνοδείας του. Ολ' αυτά δημοσίευσε"Η Αλήθεια" και σήμερα, κάθεται ο διευθυντής της, στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Πάντως, απ' ό,τι πληροφορούμαστε, ο υπουργός δε θα έχει μόνο το δικαστήριο να φέρει σε πέρας. Εχουν πληροφορηθεί την άφιξή του και οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες και του ετοιμάζουν... υποδοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ