Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ"
Κυβερνητικός έλεγχος στις επιτροπές

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου

Ολοκληρώθηκε χτες στο δεύτερο Θερινό Τμήμα της Βουλής η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για την "απασχόληση ατόμων ειδικών κατηγοριών" και η προσοχή επικεντρώθηκε στις διατάξεις για τις επιτροπές, οι οποίες θα καθορίζουν μια σειρά διαδικασίες για την απασχόληση των ατόμων ειδικών κατηγοριών.

Οι επιτροπές αυτές, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου, ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση και αντιπρότεινε να συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, ένας της ΑΔΕΔΥ, ένας του ΣΕΒ, ένας υπάλληλος του ΟΑΕΔ (με κλήρωση) καθώς και εκπρόσωποι των οργανώσεων κατά περίπτωση κάθε φορά. Σχετικά με τη δευτεροβάθμια επιτροπή ζήτησε να υπάρχει διακομματική συμμετοχή, προκειμένου η επιτροπή να ασκεί προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο και να παρεμβαίνει στις καταγγελίες των ενδιαφερομένων.

Ο Στρ. Κόρακας, αναφερόμενος στις επιδοτήσεις που δίνει το νομοσχέδιο στους εργοδότες που προσλαμβάνουν άτομα ειδικών κατηγοριών τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιδοτήσεις, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που δεν υστερούν σε τίποτα σε προσφορά εργασίας, όπως είναι, για παράδειγμα, οι τηλεφωνητές. Αν θέλουμε να επιβραβεύσουμε τον εργαζόμενο να δώσουμε σε αυτόν την επιδότηση, τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο εργοδότης απομυζά ήδη αρκετά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ