Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μείζον πρόβλημα

Πριν ακόμα μπούμε στην καθαρά προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει την επερχόμενη καταδίκη των υποψηφίων της, δε διστάζει να καταφύγει στα γνωστά από παλιότερες εποχές μέσα. Τις πιέσεις και τις εξαγορές και άλλα... οικονομικά μέσα προβολής και εξωραϊσμού της εικόνας των υποψηφίων της, με στόχο την υποκλοπή της ψήφου των πολιτών. Πακτωλός χρημάτων σπαταλιέται για την προβολή των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος. Χρήματα από τα διάφορα ευρωενωσιακά πακέτα χρησιμοποιούνται, με διάφορους τρόπους, για να προβάλλουν έργα και ημέρες των υποψηφίων τους, που, στις περισσότερες των περιπτώσεων, πληρώνονται αδρά από τους πολίτες αυτής της χώρας - ανεξάρτητα αν επιδοτούνται και από την ΕΕ. Παραλλαγές της μεθόδου αυτής, βεβαίως, χρησιμοποιούν και άλλοι δήμαρχοι και υποψήφιοι που στηρίζονται και από τη ΝΔ και το ΣΥΝ. Ταυτόχρονα, πολύ χρήμα ξοδεύεται χωρίς κανένας να γνωρίζει από πού προέρχεται και σε ποια "ανταποδοτική" βάση μπορεί να εξοφληθεί από τους προβαλλόμενους υποψηφίους, κυβερνητικούς και "αντιπολιτευόμενους", στην περίπτωση που εκλέγονταν ή επανεκλεγούν τοπικοί άρχοντες...

Αυτό είναι ένα μόνον ζήτημα, που αφορά τις μεθόδους και τα μέσα, με τα οποία οι κυβερνητικοί και άλλοι δήμαρχοι και υποψήφιοι νομάρχες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ, του ΔΗΚΚΙ, επιχειρούν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους για να τους ψηφίσουν. Το μείζον πρόβλημα προκύπτει από την ίδια την πολιτική που ακολουθούν και θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που θα εκλέγονταν. Αυτοί, λοιπόν, που δε φείδονται χρημάτων για την αυτοπροβολή τους, την ίδια ώρα αποδέχονται και υλοποιούν την πολιτική της οικονομικής ασφυξίας για τους δημότες και την παροχή υπηρεσιών σ' αυτούς μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες, επιβάλλοντας δυσβάστακτους φόρους στους δημότες τους. Αντί π.χ., να διεκδικήσουν τα 1,5 τρισεκατομμύρια που παρακρατεί η κυβέρνηση παράνομα από τους δήμους, επιβάλλουν πρόσθετα χαράτσια στους δημότες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα για δυνητική φορολογία που θέσπισε η κυβέρνηση. Ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή ιδρύουν δημοτικές επιχειρήσεις ανεξέλεγκτες ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια που υποβαθμίζεται η λειτουργία τους. Αποδέχονται τη μεταφορά υπηρεσιών του κράτους (π.χ. ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ.) στους δήμους χωρίς μεταφορά πόρων, διακινδυνεύοντας, μελλοντικά, νέους φόρους στους χρήστες, για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Αυτή η συνομοταξία των υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών - διαχειριστών της κυβερνητικής λιτότητας που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε μακρύ χέρι της κυβερνητικής φορομπηχτικής πολιτικής, επιχειρούν ξανά, με όλα τα παραπάνω μέσα, να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών. Οι εργαζόμενοι, όλοι οι δημότες, αντίθετα, έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν, μαζί με την κυβερνητική πολιτική, και τους υποψήφιους δημάρχους διαχειριστές της. Να ψηφίσουν αυτούς τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που διεκδικούν από την κεντρική εξουσία και τις υλικές προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών και την ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής. Η μαζική υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είναι η μόνη περήφανη απάντηση και στις πρακτικές εξαπάτησης από τους δημάρχους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής και τα κόμματα που τους στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ