Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΚΕΩΝ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ"
Να ξαναγίνει ο δήμος συμπαραστάτης των δημοτών

- Πώς κρίνετε το έργο της τωρινής διοίκησης;

- Για να κάνει κανείς κριτική στη σημερινή διοίκηση για το έργο της, πρέπει πρώτα να υπάρχει έργο. Η τωρινή διοίκηση, βεβαίως, εξήγγειλε μεγάλα έργα, κανείς, όμως, δεν είδε να πραγματοποιείται κάτι τέτοιο. Μπορούμε να αναφέρουμε και να υποδείξουμε συγκεκριμένες περιοχές που ήταν υποβαθμισμένες και παραμένουν. Επίσης το μόνο που θυμήθηκε τώρα προεκλογικά ήταν να εξαγγείλει θεμελίωση του πάρκινγκ. Ο δήμαρχος βγαίνει σε όλα τα ΜΜΕ και προσπαθεί, με φανφαρισμούς, να πείσει αυτούς που δε γνωρίζουν ότι παράγει έργο και αυτό εστιάζεται κυρίως στη σχολική στέγη. Δηλώνει πως έκανε εφτά σχολεία, ενώ επρόκειτο για προσθήκες σε αυλές σχολικών συγκροτημάτων. Εκτός, όμως, από τα υποτιθέμενα έργα, υπάρχουν και οι άλλοι τομείς. Πόσο ενδιαφέρθηκε για την πλειοψηφία τω κατοίκων του δήμου μας, που κατά κύριο λόγο είναι εργαζόμενοι και μισθοσυντήρητοι; Σ' αυτούς δεν επέβαλε μεγάλες και παχυλές αυξήσεις στα ανταποδοτικά; Τι να πούμε για την καθαριότητα; Καταντήσαμε ο πιο βρώμικος δήμος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Οσον αφορά τη συμπεριφορά του δημάρχου απέναντι στους δημότες και τους εργαζόμενους, αξίζει κανείς να διαβάσει τις επιστολές, που του έστειλαν, τόσο ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, αλλά και οι εργαζόμενοι του δήμου, που τον καταγγέλλουν για αυταρχισμό κι αυτό αποδεικνύεται από το εξώδικο που απέστειλε στους εργαζόμενους για μια εργατική διεκδικητική κινητοποίηση.

- Ωστόσο, η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως έκανε έργο στον πολιτισμό. - Για το δήμο μας, ο πολιτισμός κατέληξε να είναι μια επιχείρηση οικονομικής δραστηριότητας. Η διοίκηση γύρισε την πλάτη στην ανάπτυξη του πραγματικού πολιτισμού, που πηγάζει μέσα από τον ερασιτεχνικό χώρο και το υπερβολικό ενδιαφέρον των νέων. Συρρίκνωσε κάθε μορφή ερασιτεχνικής δραστηριότητας. Προώθησε έναν πολιτισμό μέσα από τη δημοτική επιχείρηση καθαρά κερδοσκοπικό, δε διαφήμισε καθόλου και δεν πρόβαλε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων που έχει ζωή 15 χρόνων, ενώ, αντίθετα, προώθησε και πρόβαλε εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν υψηλό εισιτήριο, τέτοιο που να μην αντέχει η εργατοσυνοικία μας να το καταβάλει. Εάν μια οικογένεια θέλει να παρακολουθήσει μια παράσταση, δε φτάνουν δύο μεροκάματα. Σε ό,τι αφορά τη νεολαία μας, εδώ και 4 χρόνια τη στέρησε από το Στέκι Νεολαίας, που είχε σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη και τη δραστηριότητα μέσα από το φορέα Στέκι Νεολαίας.

- Για ποιους λόγους πιστεύετε θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να δώσουν την ψήφο τους στην παράταξή σας στις προσεχείς εκλογές;

- Η "Δημοκρατική Συνεργασία" διοίκησε τον τόπο αυτό για πέντε συνεχόμενες τετραετίες και δημιούργησε, με συνεργασία όλων των πολιτών του δήμου μας, ανάπτυξη ουσιώδη σε όλους τους τομείς. Οι ανηφοριές και οι πετροχωματόδρομοι έγιναν με αυτεπιστασία και έκαναν τους πολίτες να τους περπατούν με άνεση. Ο δήμος μας τότε ανήκε στο λαό, ήταν συμπαραστάτης στα προβλήματά του. Αυτό προσπαθούμε και ζητούμε να επαναφέρουμε, αφού μας αναθέσουν και πάλι οι δημότες μας τη διοίκηση του δήμου. Για να διατηρήσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με λαϊκή συμμετοχή. Να είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία, για υγεία, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμό, και λαϊκό μαζικό αθλητισμό. Να εναντιωθούμε στην πολιτική λιτότητας, που οδηγεί τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και επαγγελματίες στην εξαθλίωση και να δώσουμε δυναμική παρουσία με τα εργατικά σωματεία για τη δικαίωση των αιτημάτων μας.

Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ