Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Αγωνιστική πρόσκληση σε κάθε νέο και νέα

"Είμαστε νέοι - Εχουμε δικαιώματα. Η αμφισβήτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Μαζί μπορούμε"

Η μάχη της προπαγάνδισης του 24ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" έχει ξεκινήσει για τις Οργανώσεις της ΚΝΕ εδώ και καιρό. Με το εισιτήριο στο χέρι, οι νέοι κομμουνιστές συζητούν με νέους εργαζόμενους, ανέργους, μαθητές, φοιτητές, τους καλούν να συμμετάσχουν μαζικά στο κεντρικό τετραήμερο και όλοι μαζί να κάνουν πράξη το σύνθημα - μήνυμα του 24ου Φεστιβάλ: "Είμαστε νέοι - Εχουμε δικαιώματα. Η αμφισβήτηση και η οργή μας να γίνουν δύναμη δημιουργίας και αντεπίθεσης για ό,τι μας ανήκει. Μαζί μπορούμε".

Ηδη, έχει φτάσει σε χιλιάδες χέρια και έχει εξαντληθεί το φυλλάδιο με την πολιτική πρόταση του 24ου Φεστιβάλ, ενώ τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσουν ενημερωτικά υλικά με το πρόγραμμα του κεντρικού φεστιβάλ.

Η ΚΝΕ απευθύνεται σε κάθε νέο, που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει μια διέξοδο, που κατάλαβε ότι αυτή η κοινωνία τον εχθρεύεται, γιατί είναι μια κοινωνία χωρίς μέλλον, τον καλεί να μην επιλέξει την υποταγή, την αδιαφορία, και τον συμβιβασμό: "Ελα μαζί μας να συγκρουστούμε με την πολιτική τους, με τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Ελα μαζί μας στην ΚΝΕ, στην πρωτοπόρα επαναστατική οργάνωση της νεολαίας που μάχεται με το ΚΚΕ, για να ανατρέψουμε τη συντηρητική πολιτική και τον καπιταλισμό", είναι η ανοιχτή πρόταση. Γιατί "είμαστε νέοι, έχουμε δικαιώματα", αλλά οι κυβερνώντες "θέλουν να ζήσουμε χωρίς δικαιώματα", τονίζει η ΚΝΕ. "Η πολιτική τους, τα σχέδιά τους, οι νόμοι τους δε φτιάχνονται με βάση τα δικά μας δικαιώματα, τις δικές μας ανάγκες. Υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών, σχεδιάζονται μακριά και έξω από τη δική μας κοινωνία, δεν μπορούν να πάρουν υπόψη τους τις απαιτήσεις μας για μόρφωση, σταθερή δουλιά, δημοκρατικές ελευθερίες, ζωή χωρίς ναρκωτικά και υποκατάστατα, σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον".

Δικαιώματα για μας τους νέους και κέρδη για το κεφάλαιο δε γίνεται, υπογραμμίζει η ΚΝΕ και, περιγράφοντας τη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, υπενθυμίζει σε κάθε νέο ότι έχει να αντιμετωπίσει:

  • Τον "εκσυγχρονισμό", που φέρνει μαζί του το μεσαίωνα στη ζωή μας,
  • Τα μεγάλα λόγια για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, όχι των λαών, αλλά των πολυεθνικών.
  • Τα "ανοιχτά σύνορα", όχι για να ταξιδεύουμε εμείς, αλλά τα κεφάλαιά τους.
  • Τη "μεγάλη πρόκληση", όχι για να πάρει η χώρα μας μια θέση ανάμεσα στις άλλες αναπτυγμένες χώρες, αλλά για να πάρει η χώρα μας την πρώτη θέση στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
  • Την προσαρμογή της πολιτικής τους, όχι στα δικά σου συμφέροντα, αλλά στα συμφέροντα των μονοπωλίων, τότε όλα τα παραπάνω "έχουν στο στόχαστρό τους τη δική μας ζωή, τα δικά μας δικαιώματα". Και γι' αυτό, σημειώνει η ΚΝΕ, "σε πετάνε έξω από το λύκειο, αχρηστεύουν το πτυχίο σου, αμφισβητούν τις γνώσεις σου, σε κάνουν απασχολήσιμο, "ευέλικτο" εργαζόμενο, επαγγελματία άνεργο, σου προσφέρουν απλόχερα την υποκουλτούρα και την πολιτιστική φτώχεια, σε σπρώχνουν στο περιθώριο των ψεύτικων παραδείσων, μηδενίζουν τις αντιδράσεις σου, χειραγωγούν τη συνείδησή σου".
Μήνυμα αντεπίθεσης

Μπροστά στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές, η ΚΝΕ καλεί τους νέους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους συμπορεύονται με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική:

"Στις Δημοτικές Εκλογές πολλοί θα είναι αυτοί που θα σου υποσχεθούν, θα σου τάξουν, θα σου ζητήσουν να εμπιστευτείς το τίμιο πρόσωπό τους, είναι οι ίδιοι που συμπορεύονται με την κυβέρνηση, που σε διώχνει από το λύκειο, που σε στέλνει σε ουρές ανέργων, που στις αγωνίες σου απαντά με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Ολοι αυτοί την επόμενη μέρα των εκλογών, την ψήφο σου θα τη βαφτίσουν ως αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής, ως συναίνεση στα σχέδιά τους και συγκατάθεση για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Το ξεπούλημα της χώρας μας, η ακόμα μεγαλύτερη υποταγή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με αυτό τον τρόπο, θα προχωράει ακάθεκτα. Γι' αυτό στις Δημοτικές Εκλογές, τιμώρησε την κυβέρνηση και τους "συνεταίρους" της, που σε σπρώχνουν βίαια στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής, χωρίς μέλλον και δικαιώματα. Στείλε το δικό σου μήνυμα αντεπίθεσης. Στήριξε με την ψήφο σου τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, που στηρίζει το ΚΚΕ, δυνάμωσε και συ με τη δράση σου τις επιτροπές νέων των αγωνιστικών Δημοτικών Κινήσεων, για να διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας ανήκει στη ζωή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ