Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Συμπαράταξη" για την Ηλιούπολη

Κοινή κάθοδο στις εκλογές αποφάσισαν οι παρατάξεις "Δημοκρατική Ενότητα" και "Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης", με υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Κανελλόπουλο

"Ανοίγουμε το δρόμο ξανά. Για την Ηλιούπολη της αξιοπρέπειας και των αγώνων". Με αυτό το σύνθημα οι παρατάξεις της "Δημοκρατικής Ενότητας" και της "Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης", ενώθηκαν σε μια Συμπαράταξη αγώνα και αποφάσισαν την κοινή κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη. Ετσι, δημιούργησαν τη "Συμπαράταξη - Δημοκρατική Ενότητα και Κίνηση Πολιτών" με υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Κανελλόπουλο.

"Συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε τις διαφορές μας πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν ήμασταν, άλλωστε, άγνωστοι μεταξύ μας. Γνωριζόμασταν από τον αγώνα μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα του δήμου και των δημοτών. Μέσα από τη δράση αυτή προέκυψε και η κοινή πορεία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Κανελλόπουλος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της Συμπαράταξης προχτές το βράδυ.

"Το ζητούμενο είναι αν θέλουμε και αν μπορούμε σ' αυτή την αδιέξοδη κατάσταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουμε τη δική μας απάντηση", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της "Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης" Παναγιώτης Πατσαβός,καταγγέλλοντας την αδιέξοδη πορεία στην οποία έχει βάλει το θεσμό η κυβερνητική πολιτική και την οποία ακολουθεί πιστά η σημερινή δημοτική αρχή.

Και την απάντηση σ' αυτή τη φάση τη δίνει η ίδια η δημιουργία της Συμπαράταξης, που όπως αναφέρεται και στη διακήρυξή της "οι ρίζες της ξεκινούν από τη μακρά αγωνιστική παράδοση του λαού της και εκφράζονται, σε όλο τους το μεγαλείο, από την εποχή του δημάρχου Δημήτρη Κιντή".

Η Διακήρυξη

Η Συμπαράταξη έδωσε προχτές στη δημοσιότητα και τη διακήρυξη αρχών της. Μέσα από αυτήν η Συμπαράταξη καλεί όλο το λαό σε μια μαζική και συνειδητή συστράτευση για μια νέα δημοτική αρχή, διαφορετική από τη σημερινή και από άλλους επίδοξους "σωτήρες". Με στόχους την ανατροπή του σημερινού αντιλαϊκού και επιχειρηματικού τρόπου διοίκησης του δήμου, τον ορθολογικό προγραμματισμό, τη διαφάνεια, την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας και των κεκτημένων του λαού της Ηλιούπολης.

"Η ψήφος του λαού της Ηλιούπολης στις εκλογές του Οκτώβρη, τονίζεται στη διακήρυξη, δεν έχει σκοπό την επιλογή ενός καλού ή κακού διαχειριστή της δημοτικής αρχής στα ίδια τα σημερινά πλαίσια. Εχει σκοπό και νόημα την επιλογή ανάμεσα σε ένα διαχειριστή, σαν τη σημερινή δημοτική αρχή και σε μια δημοτική αρχή με άλλη φιλοσοφία, άλλους στόχους και άλλη πρακτική, που αφετηρία της θα είναι ο λαός της πόλης και στόχος της το συμφέρον του λαού της πόλης. Ο λάος με την ψήφο του θα επιλέξει ανάμεσα στο αν η Ηλιούπολη θα παραδοθεί στα σχέδια των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων ή θα κερδηθεί από τους κατοίκους της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ