Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποβαθμίζεται η περίθαλψη συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Το θέμα της υποβάθμισης της περίθαλψης των συνταξιούχων σιδηροδρομικών, με την καθιέρωση του διαφοροποιημένου νοσήλιου, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Βαγγέλης Μπούτας.

Σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επισημαίνουν ότι οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί Θεσσαλίας βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς:

  • Με την εμπορευματοποίηση της υγείας, την καρατόμηση των κοινωνικών δαπανών και την πανάκριβη παροχή υγείας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, έχουν ξετιναχτεί σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. 80.000 νοσήλια μιας μέρας παίρνουν τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά από το ΤΑΠ - ΟΣΕ).
  • Καταργήθηκε η πληρωμή των ιατρικών δαπανών από τις κατά τόπους υπηρεσίες, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ταμείου (ΤΑΠ - ΟΣΕ) για την ελεύθερη επιλογή γιατρού.
  • Εγινε διακοπή από την 1η Οκτώβρη 1998 της σύμβασης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, με το αιτιολογικό της μεγάλης καθυστέρησης πληρωμής. Επακόλουθο αυτού είναι η διακοπή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους αλληλοβοήθειας προσωπικού ΟΣΕ.
  • Με αιτιολογικό το έλλειμμα του ταμείου καταργήθηκε από το 1998 και η λουτροθεραπεία, που είναι αναγκαία για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, χαρακτηρίζουν "επιεικώς απάνθρωπη και απαράδεκτη" την πολιτική λιτότητας και στην "τρίτη ηλικία" και ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα πρόκειται να πάρει, ώστε οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί μετά τόσων χρόνων να έχουν εξασφαλισμένες, τουλάχιστον, τις πρέπουσες υγειονομικές φροντίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ