Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγέλλουν τη δασοκτόνα πολιτική

Την έντονη ανησυχία του για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου,ενώ καταγγέλλει με δριμύτητα το δασοκτόνο νομοσχέδιο Τζουμάκα - Δρυ, το οποίο "εισαγάγει εξελιγμένο σχέδιο ολοκαυτώματος των υπολοίπων ελληνικών δασών, αφού η πολιτική της κυβέρνησης είναι η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της δασοπονίας, εξυπηρετώντας έτσι πολιτικές επιλογές έναντι των υποχρεώσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι καταστροφές ήταν αναμενόμενες και καλείται η κυβέρνηση, έστω και αργά, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για την περιφρούρηση και διάσωση όσων δασών απέμειναν. Το Συνδικάτο, ζητά την παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε καταπατητές να αποκτήσουν την κυριότητα καταπατημένων εκτάσεων. Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση να εξοικονομηθούν ουσιαστικά κονδύλια για την επάνδρωση και τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με το να "περιορίσει τα κέρδη των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων", να αναδασωθούν καμένες εκτάσεις και να δοθούν γενναίες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Καταλήγοντας το Συνδικάτο σημειώνει: "Επιτέλους είναι καιρός τα δάση να περιφρουρηθούν από το κράτος που μπορεί αν θέλει να το κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση όλα θεωρούνται ύποπτα και δικαιολογημένα προκαλούν ερωτηματικά, αγανάκτηση και αγωνία για το μέλλον του τόπου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ