Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Η υγεία δεν πωλείται!
  • Περιοδεία του επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και υποψηφίου δημάρχου Πειραιά στο Τζάνειο Νοσοκομείο και στη Θεραπευτική Κοινότητα "Νόστος"
  • "Οφείλουμε και πρέπει να προστατεύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων", επισήμανε ο Π. Σαλπέας

"Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία της εκμετάλλευσης από ιδιώτες. Οφείλουμε και πρέπει να προστατεύσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων",τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", υποψήφιος δήμαρχος, Παναγιώτης Σαλπέας,κατά τη χτεσινή του επίσκεψη στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά.

Ο Παν. Σαλπέας εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στα κυβερνητικά σχέδια συρρίκνωσης της πρόνοιας αλλά και για την ένταξη του Τζάνειου σε καθημερινή γενική εφημερία. "Θα είναι αρνητική για το νοσοκομείο", συμφώνησε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι αυτό θα το επισημάνει και στον υπουργό όταν τον συναντήσει, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα η μόνη πληροφόρηση που έχει για τους σχεδιασμούς του υπουργείου είναι από τα ΜΜΕ. Ο υποψήφιος δήμαρχος περιόδευσε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη συζήτησή του με τον πρόεδρο του νοσοκομείου ο Παν. Σαλπέας υπογράμμισε την καλή φήμη που έχει το Τζάνειο, επισημαίνοντας, όμως, την ανάγκη, αυτή να διατηρηθεί και να ενισχυθεί. Επισήμανε ωστόσο ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται κονδύλια, πολιτική βούληση και κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και βοηθητικό.

"Οι εκλογές είναι ώρα ευθύνης για να μην έχουμε την επόμενη μέρα την ίδια ή παραλλαγή της σημερινής κατάστασης", είπε ο Π. Σαλπέας, τονίζοντας ότι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι. "Μην ακούτε τι υπόσχεται ο καθένας. Δείτε τι έκανε χτες", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο σημερινός δήμαρχος εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, λέγοντας ότι γκρεμίζει τα κομματικά τείχη. Στην ουσία όμως έχει γκρεμίσει τον Πειραιά. Την ίδια ώρα και ο κυβερνητικός υποψήφιος, που εμφανίζεται σαν σωτήρας της πόλης, πέραν του ότι με την ιδιότητα του νομάρχη στήριξε κάθε αντιλαϊκό μέτρο της κυβέρνησης, έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιό του σχεδόν όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Στ. Λογοθέτη,αυτούς δηλαδή που μέχρι χτες ενέκριναν και ψήφιζαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις επιλογές του σημερινού δημάρχου.

"Δεν αρκεί μόνο να καταψηφίσετε αυτούς που θέλουν να υποκλέψουν την ψήφο σας για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Πρέπει να συμμετέχετε ενεργά και να βάλτε με τους αγώνες σας φραγμό σε αυτή την πολιτική", κατέληξε ο Παναγιώτης Σαλπέας.

Συνάντηση με τα παιδιά του ΝΟΣΤΟΥ

"Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι αγώνας για τα δικαιώματα των νέων στη μόρφωση, στην ειρήνη, στον πολιτισμό, στο μαζικό αθλητισμό. Αγώνας για καλύτερες συνθήκες ζωής, για δουλιά, για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου", τόνισε ο Παν. Σαλπέας στην προχτεσινή του επίσκεψη στη θεραπευτική κοινότητα ΝΟΣΤΟΣ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε ζεστή συζήτηση με τα παιδιά, που κάποια στιγμή της ζωής τους μπλέχτηκαν στα δίχτυα των ναρκωτικών και των πλαστών παραδείσων και που ωστόσο βρήκαν τη δύναμη να αντισταθούν και να προσπαθήσουν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Ο Π. Σαλπέας εξήρε το έργο που γίνεται στην Κοινότητα, τονίζοντας ότι χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων. Σημείωσε δε ότι ο αγώνας των παιδιών αυτών να ξανασταθούν στα πόδια τους είναι αξιοθαύμαστος και χρειάζεται κάθε ενίσχυση. Υπογράμμισε επίσης ότι το βάρος πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις απόψεις που υπάρχουν για το διαχωρισμό σε τάχα "ακίνδυνα" "μαλακά" ναρκωτικά, όπως και τις δήθεν θεραπευτικές μεθόδους τύπου μεθαδόνης.

Οι φιλοξενούμενοι στην Κοινότητα ευχαρίστησαν τον Π. Σαλπέα για την επίσκεψή του στο σπίτι τους, όπως χαρακτήρισαν το ΝΟΣΤΟ, επισημαίνοντας ότι μόνο αυτός από όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς έχει δείξει ενδιαφέρον για την προσπάθεια που κάνουν. Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Κίνησης δεν είναι άγνωστος στα παιδιά, αφού δεν ήταν η πρώτη επίσκεψή του εκεί. Δεσμεύτηκε μάλιστα, ότι όπως έκανε πάντα, θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ