Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΡΑΦΗΝΑΣ"
Να σταματήσει ο "εκσυγχρονιστικός" κατήφορος

Τον υποψήφιο δήμαρχο και το πρόγραμμά της παρουσιάζει αύριο το πρωί η Κίνηση

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο αιρετό παραδίδει "γην και ύδωρ" στην κυβέρνηση, υποκύπτοντας στην "εκσυγχρονιστική" πολιτική της, μία άλλη αγωνιστική παράταξη η "Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ραφήνας",αύριο στις 10.30 π.μ.,θα αναλύσει τις κατευθύνσεις του προγράμματός της και θα ανακηρύξει τον υποψήφιο δήμαρχό της, στο ξενοδοχείο "ΑΥΡΑ".

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα, η "Ενωτική Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση" (ΕΑΔΚ) καταγγέλλει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) με την υποβάθμιση του ρόλου της, την "αποκέντρωση" και τον "εκσυγχρονισμό". "Οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι νόμοι για την ΤΑ που ψηφίζει η κυβέρνηση, επιταχύνουν τη μετεξέλιξη των Περιφερειών, των Νομαρχιών και των Δήμων σε "Επιχειρήσεις"", επισημαίνει η ΕΑΔΚ. "Θέλουν να "καλλιεργήσουν" στη συνείδηση των πολιτών ότι απαιτείται η επιπλέον καταβολή χρημάτων για να έχουμε καλές υπηρεσίες, ο δημόσιος τομέας δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του, υπάρχει δήθεν η αναγκαιότητα για αντικατάστασή του από ιδιώτες και η μετατροπή του σε ανταποδοτικό μηχανισμό".

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο της Ραφήνας, η ΕΑΔΚ υπογραμμίζει ότι υπάρχει μια δημοτική πλειοψηφία, αλλά και μειοψηφία, που ακολουθεί πιστά αυτές τις "εκσυγχρονιστικές" κατευθύνσεις. "Στόχος τους είναι να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα που θα δώσουν στην πόλη της Ραφήνας έργα βιτρίνας, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της πόλης μας. Η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει παθητικά τα συμφέροντα των εφοπλιστικών και άλλων συμφερόντων που προωθούν την υποβάθμισή της", αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: "Ολη αυτή η κατάσταση, η μη ουσιαστική ενασχόληση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, της παιδείας κλπ, καθώς και η εγκατάλειψη άλλων σοβαρότατων προβλημάτων που απασχολούν το δήμο και τους πολίτες, δεν πρέπει να συνεχιστεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ