Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συμπαράσταση στον αγώνα κατά των περικοπών

Βέρα Νικολα'ϊδου: Με τις μειώσεις των εφημεριών γίνονται πράξη - ιδιαίτερα λόγω των περιβόητων στόχων της ΟΝΕ - οι περικοπές στην κοινωνική πρόνοια και υγεία

Σε βήμα ευρύτερης συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις για την απόκρουση της περικοπής των εφημεριών, εξελίχτηκε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου των γιατρών του κρατικού νοσοκομείου Νίκαιας. (Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ζητήσει 135 εκατ. δραχμές το μήνα, την πρώτη φορά εγκρίθηκαν 77 εκατ. και τη δεύτερη 103 εκατ. το μήνα. Υπάρχει δηλαδή μια μείωση κατά 26%).

Οι γιατροί έχουν αποφασίσει να μην παρεκκλίνουν απ' το πρόγραμμα εφημεριών που κατάρτισε η Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου. "Δε διαπραγματευόμαστε και ασφαλώς δε μειώνουμε τον αριθμό των εφημεριών, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή των ασθενών", τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης,πρόεδρος της Πενταμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ. "Είμαστε, αποφασισμένοι να δουλεύουμε όσο μας πληρώνουν, εφόσον μας δίνουν μόνο το 74% απ' όσα τους ζητήσαμε. Δε θα δουλέψουμε απλήρωτοι. Θα εφημερεύουμε κανονικά μέχρι τις 25 του κάθε μήνα, όσο, δηλαδή, μας έχει εγκρίνει η κυβέρνηση. Ούτε θα μειώσουμε τον αριθμό των εφημερευόντων, όπως κάποιοι επιδιώκουν".

"Αυτό όμως δε σημαίνει ότι "πάμε διακοπές"", συμπλήρωσε ο Π. Πολάκης τονίζοντας: "Θα είμαστεμέσα στο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον κόσμο και τους ασθενείς".

Η Βέρα Νικολαϊδου

Παρούσα στη χτεσινή συνέντευξη ήταν η Βέρα Νικολαϊδου,υποψήφια δήμαρχος της Νίκαιας και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας". "Η δημοτική μας κίνηση στέκεται - όπως πάντα - στο πλευρό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των γιατρών", είπε η Β. Νικολαϊδου τονίζοντας: "Το σημερινό πρόβλημα, απασχολεί όχι μόνο το νοσοκομείο της Νίκαιας άλλα όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα τον ιατρικό κόσμο. Η απόφαση για περικοπή των εφημεριών, φυσικά δεν είναι κάποια απόφαση "κεραυνός εν αιθρία". Αντίθετα είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κυβερνητικής πολιτικής που εκφράστηκε και στον προηγούμενο προϋπολογισμό. Αλλωστε, ενόψει και του νέου προϋπολογισμού - ιδιαίτερα λόγω των περιβόητων στόχων της ΟΝΕ - οι περικοπές για την κοινωνική πρόνοια και την υγεία γίνονται πράξη". Και η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας κατέληξε: "Βέβαια είναι πολύ επικίνδυνη η σύμπτυξη των εφημεριών και η μη καταβολή, μέχρι σήμερα, των δεδουλευμένων των γιατρών από 1.1.98. Κάτι τέτοιο δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου με άμεσες συνέπειες στην υγεία των δημοτών. Αλλωστε, αυτοί που πρώτοι θα το "γευτούν", θα είναι οι κάτοικοι της Νίκαιας, των γύρω δήμων της Α και Β Πειραιά, αλλά και όλης της Αττικής".

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμα οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Μιχαλολιάκος και Β. Νεράντζης, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι το κόμμα τους θα αναδείξει το θέμα των εφημεριών και ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Αράπης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, ο δήμαρχος Νίκαιας Β. Τράπαλης και η κ. Καρακώστα, υποψήφια δήμαρχος στο Κερατσίνι.

Οι γιατροί του νοσοκομείου θα κάνουν νέα συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ