Κυριακή 6 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ροδόπη της ανεργίας και της εγκατάλειψης, η ακριτική περιοχή της Θράκης με τη μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα και τη σωρεία των πολύπλοκων προβλημάτων, που την κατατάσσουν στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ροδόπη της υπανάπτυξης στην οποία την έχει καταδικάσει η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, η πολιτική οικονομικού μαρασμού και φυλετικών διακρίσεων που "βγάζει μάτι" παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες για το αντίθετο. Η Ροδόπη που σφαδάζει στη μέγκενη της υψηλότερης ανεργίας, της αμορφωσιάς και εξαθλίωσης του πληθυσμού της μειονότητας, στο όργιο των εξωφρενικών διακρίσεων. Η Ροδόπη όπου οι βασανισμένοι ξωμάχοι δεν έχουν στον "ήλιο μοίρα".

Εκεί στη Ροδόπη που η ψαλίδα ανάμεσα στους δυο κόσμους, στον κόσμο των εχόντων και κατεχόντων βολεμένων και στον κόσμο της σκληρής δουλιάς, της στέρησης, τον κόσμο των αδικημένων και καταφρονεμένων, παρουσιάζει το μεγαλύτερο άνοιγμα. Εκεί στη Ροδόπη των μεγάλων λαϊκών καημών, της προσμονής και των ελπίδων, βρέθηκε η αποστολή του "Ρ" για να νιώσει από κοντά τον παλμό του προεκλογικού αγώνα.

Εκεί στην Κομοτηνή συναντήσαμε τον υποψήφιο Νομάρχη της ΝΑΣ, έναν υποψήφιο που δε μοιάζει με τους άλλους. Είναι ο ίδιος μέρος της μειονότητας με ανησυχίες και προβληματισμούς προοδευτικού ανθρώπου, που καίγεται από την επιθυμία να πάει ο τόπος μπροστά.

Εκφράζει, ήρεμα και συγκρατημένα αλλά με θέρμη και αποφασιστικότητα την αγάπη του για την ταλαίπωρη πατρίδα, το ώριμο αίτημα για το ξεπέρασμα των διαχωρισμών. Εκφράζει την αγωνία των απλών ανθρώπων που θέλουν έναν άλλο δρόμο, μια άλλη ανάπτυξη για το νομό. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην αρχή, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή. Και ακόμα εκφράζει την πίστη ότι όλος αυτός ο κόσμος των ταπεινών και καταφρονεμένων είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί για ν' ανοίξει ο δρόμος της προόδου και της προκοπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ