Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ...
ΚΑΤΗΓΟΡΩ
από το λαό για την κυβέρνηση

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον πρόεδρο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ - Ανάγκη το αγωνιστικό μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής - Να πληρώσει η κυβέρνηση στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές

Το παρατεταμένο "χειροκρότημα" της πλουτοκρατίας είναι το μόνο εύσημο με το οποίο επέστρεψε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, μετά τις τοποθετήσεις του στην 63η ΔΕΘ. Ο Κ. Σημίτης, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, προκάλεσε με τον πιο βάναυσο τρόπο το λαό, δε δίστασε αντί για - έστω - κάλπικες παροχές, να "υποσχεθεί" στον ελληνικό λαό ακόμα πιο στυγνή και "αταλάντευτη" λιτότητα, στο όνομα του "ύψιστου στόχου" της ΟΝΕ!

Χωρίς καμία αιδώ, ο πρωθυπουργός δε δίστασε να μετατρέψει ακόμα και τη ΔΕΘ σε βήμα για να προχωρήσει σε ένα πρωτοφανές αντικομμουνιστικό ντελίριο, όταν μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου του "Ρ", άρχισε να απαντά για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στον πλανήτη οι κομμουνιστές, φτάνοντας να εναποθέσει στο Πανελλήνιο τα σύνδρομά του, κατηγορώντας το ΚΚΕ για τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα!

Φυσικά, ο πρωθυπουργός με τα "εύγε" του προς τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και την επιχείρηση να αξιοποιήσει μέχρι και τη διεθνή κρίση για να δικαιολογήσει τη χωρίς τέλος λιτότητα, επιβεβαίωσε με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο την απαίτηση για καταδίκη της κυβέρνησης στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την ανάγκη για ισχυρή λαϊκή απάντηση, μέσα από τη σύσταση ενός πλατιού μετώπου πάλης, που θα ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ