Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εισαγωγές "πνίγουν" τη ΔΑΡΙΓΚ

Στήριξη της εγχώριας παραγωγής ζητάνε οι εργαζόμενοι, που χτες απέτρεψαν προσημείωση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης

ΧΑΛΚΙΔΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Σε στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες και σε κατάληψη του χώρου του εργοστασίου μέχρι τις δύο το μεσημέρι, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι της συρματουργίας "ΔΑΡΙΓΚ" στη Χαλκίδα, προκειμένου να εμποδίσουν τον δικαστικό κλητήρα και τους υπαλλήλους της Τράπεζας Πίστεως, που επισκέφτηκαν το εργοστάσιο για να προσημειώσουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 δισ. δραχμών, όσα είναι και τα χρέη της εταιρίας προς την Τράπεζα.

Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων της πρωινής βάρδιας που συγκεντρώθηκαν στις δύο πύλες του εργοστασίου, αποκλείοντας την είσοδο στους εκπροσώπους της Τράπεζας, απέτρεψε την προσημείωση. Να σημειωθεί ότι πριν μερικές μέρες υπάλληλοι της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης είχαν προσημειώσει περιουσιακά στοιχεία της "ΔΑΡΙΓΚ" ύψους 1 δισ. δραχμών, ενώ και οι Τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Ιονική έχουν κάνει αντίστοιχες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλομένων.

Συνολικά, τα χρέη της επιχείρησης ανέρχονται στο ποσόν των 11 δισ. δραχμών, ενώ η διοίκησή της έχει ζητήσει ρύθμιση, επικαλούμενη δυσκολία συνέχισης της λειτουργίας της "ΔΑΡΙΓΚ". Ο πρόεδρος του σωματείου Αλ. Πιτσούνης δήλωσε στο "Ρ": "Προχωρήσαμε σ' αυτήν την ενέργεια και θα επαναλάβουμε αν χρειαστεί και για όσο χρειαστεί, γιατί θέλουμε να υπερασπίσουμε τη δουλιά μας. Μ' αυτήν την έννοια, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και καμία τράπεζα να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, που βάζουν σε αμφισβήτηση αυτό μας το δικαίωμα".

Το σωματείο ζητά από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα ελέγχου των εισαγωγών ομοειδών προϊόντων και στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του σωματείου, "δεν είναι δυνατόν να γίνονται τόσα μεγάλα έργα και να γίνεται εισαγωγή πλέγματος από Γαλλία και άλλες χώρες και να μην προτιμάται το εγχώριο προϊόν της "ΔΑΡΙΓΚ", που διαθέτει και πιστοποιητικά ποιότητας".

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ