Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Κάθε πέρσι και καλύτερα...

Αρνητικός για τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, ο απολογισμός της σεζόν που πέρασε, σημειώνει η ΔΑΣ

Αρνητικός για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό είναι ο απολογισμός της σεζόν που πέρασε, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού" που προειδοποιεί ότι η νέα περίοδος θα είναι ακόμα πιο δύσκολη, αν οι εργαζόμενοι δεν αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι τη σεζόν που πέρασε αυξήθηκε η εκμετάλλευση των εργαζομένων, μειώθηκαν οι αποδοχές, η περίοδος απασχόλησης και τα ένσημά τους, η εντατικοποίηση ήταν μεγαλύτερη, όπως και η τρομοκρατία που τους ασκήθηκε.

Σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση αυτή επιρρίπτει η ΔΑΣ στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι: "Με τους νόμους που ψήφισε θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων. Η κατάργηση του 8ωρου, η γενίκευση της μερικής απασχόλησης, το δικαίωμα που δίνει στον εργοδότη για εκ περιτροπής απασχόληση, η κατάργηση των συμβάσεων, είναι τα νέα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα".

"Τα ασφαλιστικά προβλήματα - συνεχίζει η ανακοίνωση - θα γίνουν πιο μεγάλα, αφού η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από την έκθεση Σπράου και προτίθεται να προχωρήσει στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, θίγοντας όρια ηλικίας, βαρέα και ανθυγιεινά, το ύψος των συντάξεων και άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα".

Στο στόχαστρο της ΔΑΣ μπαίνει και η κυβερνητική πολιτική σε άλλους τομείς. Οπως καταγγέλλεται: "Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία θα υποχρεώσουν όλους τους εργαζόμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η πολιτική που ακολουθείται στην υγεία έχει σαν αποτέλεσμα να την αποκαθιστούν πολύ δύσκολα οι εργαζόμενοι όταν χρειαστεί. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα έχει σαν συνέπεια υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ κ. ά.".

Η ΔΑΣ καταγγέλλει και το ρόλο των πλειοψηφιών στις περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, "που δεν είναι άλλος από αυτόν του Δούρειου Ιππου για να περάσει η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών".

Τέλος, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους μπροστά σ' αυτή την κατάσταση: Να κάνουν δική τους υπόθεση την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σ' αυτά τα όργανα και να αναδείξουν με την ψήφο τους, όπου γίνονται εκλογές, τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ. Να τιμωρήσουν όσους συμφωνούν με αυτές τις πολιτικές, μαυρίζοντάς τους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ψηφίζοντας αγωνιστικούς συνδυασμούς. Να απαντήσουν πολιτικά στην πολιτική επίθεση που δέχονται. Να ενωθούν μαζί με τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, σε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αγώνα που χρειάζεται να καταλήξει σε πολιτική έκφραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ