Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Με στάσεις κατά της ιδιωτικοποίησης

Σε προκλήσεις προχωρά η Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να επιβληθεί η κυβερνητική απόφαση για μετατροπή του ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρία και κατάργηση της μονιμότητας του προσωπικού

Με στάσεις εργασίας και μπλοκάρισμα των δημοπρασιών ανάθεσης σχολικών κτιρίων, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τον Οργανισμό σε ανώνυμη εταιρία, δρομολογώντας έτσι την ιδιωτικοποίησή του.

Χτες έκαναν στάση εργασίας, ενώ η διοίκηση του ΟΣΚ κατέφυγε και πάλι σε αυθαιρεσίες και προσπάθειες να "σπάσει" τον αγώνα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, τα μέλη και της νέας τριμελούς επιτροπής δημοπρασιών, που την τελευταία στιγμή είχε ορίσει την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια άλλης δημοπρασίας, συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Η διοίκηση τότε παρέλαβε όλες τις κάρτες του προσωπικού, ώστε να μην μπορούν να τις "χτυπήσουν" μετά τη λήξη της στάσης εργασίας και ανακοίνωσε ότι θα καλέσει σε απολογία ορισμένους υπαλλήλους. Παρ' όλα αυτά, δεν μπόρεσε να βρει υπαλλήλους να διεξάγουν τη δημοπρασία. Σήμερα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας και σε γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα παραπέρα βήματά τους.

Να σημειώσουμε ότι βρίσκεται προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο γίνεται ταυτόχρονα η ένταξη του ΟΣΚ στο ν.2414/'96, η μετατροπή του σε ΑΕ και το καταστατικό της νέας εταιρίας. Σ' αυτό, αν και γίνεται λόγος για μια μετοχή που θα ανήκει στο δημόσιο, στη συνέχεια δίνει τη δυνατότητα έκδοσης μετοχών και διάθεσής τους... Ταυτόχρονα, καταργείται η μονιμότητα των εργαζομένων, που θα είναι πλέον με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το Προεδρικό Διάταγμα και σαν αντισυνταγματικό.

Κινητοποιήσεις και στον ΟΔΔΥ

Στην ιδιωτικοποίηση οδηγείται και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού,καθώς ήδη με Προεδρικό Διάταγμα έχει ενταχθεί στο ν. 2414/'96, ενώ αύριο, Τετάρτη, συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει το καταστατικό της νέας ανώνυμης εταιρίας, με το οποίο ολοκληρώνεται η μετατροπή σε ΑΕ. Χτες συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΔΔΥ και αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία μέσα στις επόμενες μέρες, συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Παράλληλα, να καλέσει τους εργαζόμενους του ΟΣΚ και του Οργανισμού Κεντρικής Λαχαναγοράς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να προχωρήσουν σε κοινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ