Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απάντηση και στις κάλπες

Δήλωση του Π. Σοφού, γγ του ΕΚΑ και υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, Π. Σοφός,δήλωσε στο "Ρ" σχετικά με την αντεργατική τροπολογία:

"Με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη ναυτική εκπαίδευση, που επεκτείνει στην ουσία τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα ΤΣΑ. Δηλαδή, αξιοποιώντας την ανεργία σαν πολιορκητικό κριό, προσπαθεί να χτυπήσει τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Βεβαίως, ο τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε για τις εργασιακές σχέσεις, το επιβεβαιώνει διπλά αυτό, αλλά το πιο επικίνδυνο σε αυτή τη διαδικασία είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει να εντάξει και άλλους κοινωνικούς φορείς στην αντιλαϊκή, αντιδραστική λογική της. Εντάσσει δηλαδή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτή τη λογική, αν και άλλος είναι, ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, ο ρόλος και ο χαρακτήρας της, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να τη μετατρέψει σε μοχλό περάσματος της αντιλαϊκής της πολιτικής.

Επειδή "ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου", οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται, γι' αυτό και θα δώσουν συγκεκριμένη απάντηση στους κυβερνητικούς εκπροσώπους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που έρχονται. Με λίγα λόγια, θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ