Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Προσπάθεια για... τετραγωνισμό του κύκλου

Τον τετραγωνισμό του κύκλου επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσβάλλοντας ευθέως την κοινή λογική, προσπαθώντας να έχει και την αντιπολιτευτική πίτα ολόκληρη και το σκύλο της συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ και της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής, χορτάτο. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Πειραιά, με μια κατ' αρχήν νεφελώδη διατύπωση υποστήριξε ότι για το κόμμα του δεν υπάρχουν γενικά μοντέλα προς εφαρμογή, ούτε πολιτικές συμφωνίες. Στις δημοτικές εκλογές αυτό που κρίνεται είναι το μοντέλο της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τα επιμέρους προβλήματα κάθε περιοχής.

Κληθείς από το "Ρ" να διευκρινίσει αν στην αντίληψη του ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές θα κριθεί ή όχι η κυβερνητική πολιτική, αφού χαρακτήρισε αυτά τα ερώτημα αφελή, στα οποία ήδη ο ΣΥΝ έχει απαντήσει, είπε ότι οι εκλογές του Οκτώβρη είναι και αυτοδιοικητικές και πολιτικές. Δεν αναδεικνύουν κυβέρνηση, αλλά κρίνουν την κυβερνητική πολιτική. Με τη χρήση όμως τέτοιας φτηνής ποιότητας ιδεολογημάτων δεν κατάφερε να πείσει ότι ο ΣΥΝ δεν είναι η ουρά του ΠΑΣΟΚ και το υποτιθέμενο αριστερό άλλοθι της αντιλαϊκής του πολιτικής, γιατί αφού κρίνεται - όπως παραδέχτηκε - η κυβερνητική πολιτική, φαίνεται πως ο ΣΥΝ την εκτιμά ως θετική και για αυτό συνεργάζεται μαζί του στην Αθήνα, τον πρώτο δήμο της χώρας. Ολα τα άλλα είναι φληναφήματα.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΟΤΕ, Δ. Παπούλια,είπε ότι εξαναγκάστηκε από μηχανισμούς εξουσίας, τους οποίους δεν κατονόμασε και οι οποίοι ενδιαφέρονται να ανοίξει ο δρόμος σε δικά τους πρόσωπα.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον ΟΛΠ για να καταδικάσει μεν στην αρχή την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση, να τη στηρίξει όμως στη συνέχεια, λέγοντας ότι ο ΟΛΠ πρέπει να αποκτήσει σύγχρονο μάνατζμεντ και μάρκετινγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ