Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Αυτοί κάτι ξέρουν! (ΠΙΝΕΖΑ)

Ο εγγονός του Μπορίς Γιέλτσιν, αφού φέτος κατάφερε να εισαχθεί στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, λίγο μετά την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, υπέβαλε την παραίτησή του και αναχώρησε για σπουδές στην Αγγλία. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται στις 23.9.98 η ρωσική (δεξιά) εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια Πράβντα".

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η μεταστροφή του εγγονού του Γιέλτσιν συνέπεσε με την εκδήλωση της πρόσφατης οικονομικής κρίσης στη Ρωσία και την εκεί κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η συγκεκριμένη εφημερίδα εκτιμά πως ήταν τέτοιος ο πανικός της οικογένειας Γιέλτσιν, που αποφάσισαν να στείλουν αμέσως στο εξωτερικό τον εγγονό. Οπως επίσης σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα και η κόρη του Γιέλτσιν, Τατιάνα Ντιατσένκο, έχει κάνει τους υπολογισμούς της, φτιάχνοντας τη... "φωλίτσα της", αγοράζοντας έναν πύργο στην Αυστρία.

"Η οικογένεια Γιέλτσιν όλο και με μεγαλύτερη σιγουριά εγκαθίσταται στη Δύση",διαπιστώνει η εφημερίδα.

Τι γίνεται λοιπόν; Μήπως πράγματι.... την κοπανάνε; Προς το παρόν, μάλλον όχι. Κανείς δε θα παραιτηθεί εύκολα από τα συμφέροντά του. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τα συμφέροντα που στήριξαν, ανέδειξαν και στηρίζουν ως σήμερα τον Γιέλτσιν. Εκτός βέβαια, αν κάποια στιγμή τους γίνει εμπόδιο ή κάποιος άλλος μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλιά που θέλουν.

Εδώ μάλλον για την οικογένεια Γιέλτσιν ταιριάζει περισσότερο η παροιμία: "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν". Κάτι πάντως παραπάνω θα ξέρουν και θα παίρνουν τα μέτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ