Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
57 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
Ολοι στο Πεδίον του Αρεως τη Δευτέρα

Την ίδρυση - πριν 57 χρόνια στις 27 Σεπτέμβρη 1941 - του θρυλικού ΕΑΜ(Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου),θα γιορτάσουν και φέτος οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες.

Το ΕΑΜ, ήταν γέννημα ιστορικής ανάγκης, σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις που περνούσε ο τόπος και ο λαός, κατά την περίοδο της φασιστικής γερμανικής κατοχής. Ηρθε να αναλάβει, να οργανώσει, να συνειδητοποιήσει, να δραστηριοποιήσει και να κατευθύνει τις αυθόρμητες εκδηλώσεις αντίστασης του λαού ενάντια στους κατακτητές.

Είναι πράξη που θα μείνει ως μια από τις σπουδαιότερες, στη νεότερη ιστορία του τόπου. Η πρωτοβουλία της ίδρυσης του ΕΑΜ, ανήκει στο ΚΚΕ, που στάθηκε ο εγκέφαλος και η ραχοκοκαλιά του παλλαϊκού αυτού συναγερμού.

Το πρόγραμμα του γιορτασμού

Και τη φετινή εκδήλωση της επετείου, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουν από κοινού η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και οι συνεργαζόμενες ΕΑΜογενείς Ενώσεις ΕΑ,θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28-9-98, στις 6 μμ,στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς). Καλούνται όλα τα μέλη των παραπάνω Ενώσεων, οι φίλοι της Αντίστασης και όλοι οι Ελληνες πατριώτες να συμμετάσχουν στο γιορτασμό, για να τιμήσουν και αποτίσουν φόρο τιμής στους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές.

- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανοίξει με απαγγελία ποιήματος από τον Βασίλη Κολοβό,θ' ακολουθήσουν χαιρετισμοί, κεντρική ομιλία και έγκριση ψηφίσματος.

- Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει τη Μεικτή Χορωδία και Μαντολινάτα του Συλλόγου Φαρακλάδων "Η Εύγερος" Κεφαλονιάς (Διεύθυνση: Παναγιώτης Μπαρμπάτης).

  • Τα παρακάτω Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ καλούν τα μέλη τους και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος μαζικά στο γιορτασμό. Για το σκοπό αυτό δρομολογούν πούλμαν που θα ξεκινήσουν:

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ,από το χώρο του Δημαρχείου στις 5 μμ.

ΔΑΦΝΗΣ,από τα γραφεία του Παρ/τος (Ελ. Βενιζέλου 25) στις 5.30 μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ