Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιλόδοξος προγραμματισμός

Δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας φιλοδοξεί να έχει και φέτος η Εθνική Λυρική Σκηνή,καθώς πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι παραγωγές, που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, τον οποίο ανακοίνωσε χτες ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Περικλής Κούκος.Φέτος, η ΕΛΣ συνεργάζεται για πρώτη φορά με λυρικό θέατρο του εξωτερικού, ενώ η "διεθνοποίηση της δραστηριότητας της αποτελεί βασικό στόχο της". Πρόκειται για συνεργασία της ΕΛΣ με το Θέατρο "Περγκολέζι" της Ιταλίας και αφορά στο ανέβασμα, στις 15 Νοέμβρη, της όπερας του Πουτσίνι "Τόσκα".Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή του Νίκου Πετρόπουλου.

Από τα έργα, που θα παρουσιαστούν αναφέρουμε: την "Οπερα της πεντάρας" του Μπρεχτ, σε συνεργασία με το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου και το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου (27/11), τους "Δραπέτες της σκιακιέρας" του Γ. Κουρουπού, σε λιμπρέτο Ευγ. Τριβιζά, σε πρώτη εκτέλεση (4/12), τα "Παραμύθια του Χόφμαν" του Οφενμπαχ (20/12), το παραμύθι του Σκιαφίνι "Πινόκιο" (23/12), την "Καβαλερία Ρουστικάνα" του Μασκάνι και τη "Μάσκα του κόκκινου" του Δημ. Μαραγκόπουλου (17/1/99), τη "Φεντόρα" του Τζορντάνο (5/2), την οπερέτα του Γ. Στράους "Νυχτερίδα" (14/2), "Μπαγιαντέρα" του Μίνκους (7/3), "Γάμοι του Φίγκαρο" του Μότσαρτ (14/3), "Ρέκβιεμ" του Ντβόρζακ (4/4), "Νόρμα" του Μπελίνι (30/4) κ.ά. Το καλοκαίρι η ΕΛΣ θ' ανεβάσει στο Ηρώδειο την "Κάρμεν" του Μπιζέ, ενώ ο Μάης είναι αφιερωμένος στο χορό. Πολλές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα παρουσιάσει η Λυρική στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών κ.α.

Κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της περασμένης περιόδου ο Π. Κούκος ανέφερε ότι στους βασικούς στόχους της ΕΛΣ παραμένει "ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου, η ανάπτυξη της ελληνικής δημιουργίας, το άνοιγμα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες, η συσπείρωση όλων των δυνάμεων που μπορούν να βοηθήσουν το λυρικό θέατρο και η αύξηση της προσέλευσης του κοινού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ