Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βλάπτουν το ίδιο και οι δύο

Τη γνωστή μονότονη απάντηση, ότι, δηλαδή, η ΝΔ δε διαθέτει "εναλλακτική πρόταση" στην κυβερνητική πολιτική, έδωσαν κυβέρνηση και ο φιλικός της Τύπος στην ομιλία του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ. Πρόκειται για υποκριτικό ισχυρισμό. Ποια, άραγε, "εναλλακτική λύση" ζητάνε από την ηγεσία της ΝΔ οι κυβερνώντες εκσυγχρονιστές, όταν έχουν προσχωρήσει και έχουν οικειοποιηθεί τη "δική της" νεοφιλελεύθερη πολιτική; Ποια εναλλακτική λύση μπορεί να επεξεργαστεί ο Κ. Καραμανλής, όταν η κυβέρνηση Σημίτη έχει φροντίσει να αναγορεύσει το φιλελευθερισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ;

Το μόνο που έχει απομείνει στον πρόεδρο της ΝΔ - και αυτό κάνει με συνέπεια - είναι να στηρίζει αυτή την πολιτική και να προσπαθεί να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά, με πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες προτάσεις, ώστε και να ανοίγει το δρόμο για την κυβέρνηση, αλλά και να μπορέσει αργότερα να υποστηρίξει ότι "δικές του" ήταν οι προτάσεις και, άρα, "δικαιώνεται".

Πραγματικά, ο Κ. Καραμανλής στις ομιλίες του στη ΔΕΘ δεν μπόρεσε να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική και να αποδείξει ότι "δεν είναι το ίδιο", όπως διακαώς επιδιώκει. Αλλά αυτό το έχουν αντιληφθεί ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι συνειδητοποιούν ότι αυτή η πολιτική και τα δύο κόμματα - διαχειριστές της είναι που βλάπτουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ